PUBLICITAT

Ocasió perduda (1-0)

La selecció va de menys a més, però a la segona part no fa prou per com a mínim treure un empat

Per JOAN JOSEP BLASCO

| FAF
Andorra torna de buit de les illes Fèroe. Va caure per la mínima en un duel on no va mostrar la mateixa capacitat d’inici que en anteriors ocasions i va jugar millor quan va estar amb el marcador en contra que no pas quan es mantenia igualat. Com va passar contra Suïssa, la selecció va mostrar un rendiment molt diferent en cadascuna de les parts. Aquesta vegada la segona va ser la bona. Amb aquesta derrota el rècord de punts en una fase de classificació haurà d’esperar, una marca que molts esperaven com a mínim igualar en aquest enfrontament.
El matx ja no va tenir un bon auguri. Marc Vales, que s’havia perdut el duel contra Suïssa per lesió, entrava a l’onze titular, però durant l’escalfament previ al partit es va ressentir de la ruptura al tendó de l’isquiotibial, fent impossible la seva participació. Emili va ser el seu substitut. Koldo Àlvarez posava en pràctica un sistema amb dos migcampistes com Pujol i Vieira com a jugadors més avançats. A pilota aturada arribaven les primeres ocasions. Primer amb una falta des de la frontal llançada per Vatnhamar que s’estavellava a la barrera. Després era Pujol qui la tenia des de la mateixa distància, amb l’esfèrica marxant massa elevada.
Els feroesos tenien tot el control de l’enfrontament, amb la major part del joc produint-se en camp visitant. En aquesta ocasió la selecció no podia sortir amb la pilota controlada com en altres vegades. Tot i així, els andorrans pressionaven fort, sense deixar respirar al jugador rival de torn quan li arribava l’esfèrica en condicions. Al minut 21, a la sortida d’un córner, José Antonio es menjava la centrada per alt i tot sol, a porteria buida, Baldvinsson rematava de cap de baix a dalt, amb el cuir sortint per sobre el travesser. Era el primer avís seriós visitant i just 10 minuts després ja no van perdonar. Centrada per banda esquerra que Benjaminsen al segon pal baixava de cap a Sorensen, que rematava creuat per marcar. Rebés no va poder arribar a temps a la cobertura. Koldo canviava la disposició tàctica posant a Àlex Martínez en punta per Pujol.

Millor a la segona part / La selecció es va mostrar molt millor a la represa, una situació al revés del que es va veure a Suïssa. Emili va atrevir-se des de lluny veient la posició del porter, però Nielsen estava atent i amb una estirada aconseguia atrapar el cuir. També ho intentava des d’una posició amb metres per davant Rubio, però la direcció de la rematada era massa centrada i el porter no tenia problemes per fer-se amb l’esfèrica. Andorra es trobava en una trajectòria completament ascendent, buscant l’empat, amb un rival al davant que no volia prendre riscos perquè la diferència en el marcador era mínima. El conjunt feroès preferia esperar la seva ocasió per ampliar diferències i tenir el matx encara més de cara. Edmundsson xutava centrat i José Antonio aturava fàcilment. On sí que va haver de donar el millor va ser amb la rematada ajustada a la base del pal de Davidsen, que el porter andorrà estirant-se enviava a córner. Àlex Martínez, aprofitant un rebuig, ho intentava des de la frontal, amb un defensa desviant a córner amb la pilota passant a prop del pal.
L’entrada al camp d’Aaron i posteriorment de Sebas servia per donar més profunditat i que el ventall  de peces ofensives fos major. I es va notar. Als últims minuts Lima va posar-se en la línia més avançada per guanyar centímetres per alt. Fins al darrer instant la selecció va intentar-ho, però sense acabar de definir ni realitzar aquella passada que pogués ser definitiva. Amb el xiulet final va haver-hi un intercanvi d’impressions amb Bartalsstovu, que des de que va entrar al terreny de joc a la segona part se les va tenir amb més d’un jugador andorrà.
La decepció al combinat del Principat era evident després del matx, perquè havien posat moltes esperances en aquest duel per sumar algun punt i poder seguir ampliant registres. De cara al pròxim partit de la fase, el 7 d’octubre a l’Estadi Nacional contra Portugal, Pujol se’l perd després de la targeta groga que va veure a Torshavn.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT