La Parva

Doble podi de Pallàs als descensos de la Copa de Sud-amèrica

En categoria masculina el millor resultat andorrà és d’Oliveras, que conclou 17è a la primera cursa

Per EL PERIÒDIC

Pallàs, en un cursa de la temporada passada a les Menuires.
Pallàs, en un cursa de la temporada passada a les Menuires. | Agence Zoom / Alain GROSCLAUDE
L’estació xilena de la Parva va acollir dos descensos de la Copa de Sud-amèrica. La més destacada entre els representants andorrans va ser Carmina Pallàs, que va aconseguir dues segones posicions, la mateixa classificació que va obtenir el dia anterior en la jornada d’entrenaments oficials de velocitat. Les ratxes de vent van caracteritzar la jornada i van condicionar el desenvolupament d’alguns dels corredors.

A la primera cursa Pallàs va signar un temps d’1.20,29 minuts. Com va passar als entrenaments, la vencedora va ser la txeca Ester Ledecka amb 1.18,18. Tercera era la russa Elena Yakovishina (1.20,87). Cande Moreno va ser vuitena amb 1.22,18. A la segona carrera Pallàs repetia caixó al podi amb 1.21,24, només superada un altre cop per Ledecka (1.19,46). Tercera va ser la xilena noelle Barahona (1.21,53). Moreno era també vuitena (1.23,29). Sissi Hinterreitner no va competir per recuperar-se després de rebre un fort cop a un dit en els entrenaments en la recepció d’un salt.

Simon Bastelica, entrenador de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE), indicava que Pallàs finalitzava «a dos i a 1,7 segons de la primera, Ledecka, que és una bona referència com a corredora de la Copa del Món. Ha tingut una bona actitud, però encara falta millorar alguns aspectes». Pel que fa a Moreno «fa una bona primera carrera amb actitud, però no ha anat massa ràpid, potser per un tema de material o de vent. Per a les dues esquiadores aquesta és una molt bona experiència perquè s’aprèn molt».

A la prova masculina Marc Oliveras va concloure a la 17a posició amb un registre d’1.16,80. Joan Verdú va ser 27è (1.17,52) i Matías Vargas 50è (1.19,36). Es va imposar el francès Brice Roger amb 1.15,47, seguit per l’alemany Thomas Dressen (1.15,50) i l’eslovè Klemen Kosi (1.15,63). Al segon descens el millor dels andorrans va ser Verdú, obtenint la 31a plaça amb 1.19,34. Oliveras va ser 36è (1.19,98) i Vargas 56è (1.22,36). El guanyador va ser Kosi amb 1.16,52. A continuació van classificar-se l’alemany Joseg Ferslt (1.16,58) i Brice (1.16,61).

El tècnic de l’equip masculí de la FAE, Max Tissot, assenyalava que «a la primera carrera, amb bones condicions, Oliveras fa una bona baixada millorant les errades del dia anterior i atacant més. Verdú també fa una baixada correcta, però algunes coses s’han de millorar encara. A Vargas encara li costa en aquest tipus de pista on s’ha d’allargar en els revolts i deixar córrer els esquís». A la segona cursa «s’ha anat aixecant el vent poc a poc i cada vegada hi havia més. Per als tres ja no era la mateixa cursa, han esquiat bé però ja no hi havia manera amb aquest vent que feia».