PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El MoraBanc es mostra millor que el Joventut per entrar a la final

El conjunt andorrà va de menys a més i es jugarà el títol amb l’actual campió, l’FC Barcelona Lassa

Per JOAN JOSEP BLASCO

Jaime Fernández busca un company a qui passar-li la pilota sota la pressió de Nenad Dimitrijevic.
Jaime Fernández busca un company a qui passar-li la pilota sota la pressió de Nenad Dimitrijevic. | FCBQ / Ricard Rovira
El BC MoraBanc Andorra torna a una final de la Lliga Catalana. La semifinal de la competició es va disputar al Torneig BBVA de Sant Julià de Vilatorta i els del Principat es van imposar al Divina Seguros Joventut (68-80), sent superiors a mida que s’anava desenvolupant el matx. A la final es trobarà per lluitar pel títol a l’FC Barcelona Lassa, l’actual campió i guanyador de les vuit darreres edicions. Però per veure aquest duel s’haurà d’esperar fins al 26 de novembre, amb Reus com a seu.
 
Tot i ser un oficial, es notava que aquest era un matx de pretemporada. Era tot just el primer matx dels verd-i-negres, mentre que pels del Principat era el tercer. A aquestes alçades de la pel·lícula, els equips tot just acaben d’arrencar i les imprecissions i la manca de fluidesa imperen durant el joc. Obria el marcador Diagné amb un tir lliure. Des de la distància Jordan capgirava el resultat, que va permetre als badalonins posar-se per sobre durant bona part del primer temps. El jamaicà es feia un fart d’atrapar rebots en atac, una circumstància que va afectar als andorrans, que no encertaven de cara a la cistella contrària, i que va obligar a Joan Peñarroya a demanar un temps mort perdent de set. En el tir lliure tampoc ho veien clar i amb un triple de Ventura el Joventut es va posar 9 per sobre, tot just després que Stevic fes la primera cistella en joc del seu equip. Shurna va agafar les regnes d’anotació i un parcial de 0-8, sumant els tirs lliures de Shurna, Walker i Fernández permetia arribar al final del quart perdent només de dos (16-14).
 
Jordan, un jugador decisiu per a la Penya, iniciava el període amb una esmaixada. Una cistella d’Stevic, dos taps consecutius de Jankovic i dos punts més de Fernández permetia posar la igualada en el marcador (18-18). Richard imprimia velocitat al seu conjunt per intentar agafar la defensa desprenvinguda, però el MoraBanc havia millorat en aquesta faceta. L’estatudinenc Materialitzava un triple, al que se li sumaven de nou l’encert en el poder en el rebot ofensiu. Els badalonins dominaven sota els taulers i els donava molta vida. Un robatori de pilota d’Albicy permetia realitza una safata en solitari al base francès i col·locar de nou al MoraBanc per sobre en el marcador (23-25). La tornada a la pista de Jordan es notaria, però amb l’encert de Walker i Jelinek al descans s’arribava 27-32.
A la segona part l’encert a les dues bandes va ser més elevat del que s’havia pogut veure fins llavors. El Joventut va aconseguir posar la igualada després de la cistella de Dimitrijevic, i el triple de Kulvetis posava per davant als seus de nou. Però ben poc va durar perquè Walker, que tenia el canell calent, va constestar tot seguit des de la mateixa distància i a continuació mostrava l’enteniment i la connexió existent amb Fernández, que li feia arribar per alt la pilota per a que esmaixés de forma espectacular. El base madrileny també anotava i el forat en el marcador s’anava ampliant. Shurna era un altre que començava a veure gran la cistella i ni els minuts destacats de Birgander van servir per canviar la tendència. El MoraBanc volia trencar el partit i va agafar fins a nou punts d’avantatge, però els verd-i-negres no es rendien i en el tram final van retallar diferències gràcies a ràpides transicions fins a posar-se només tres per sota, amb el 51-54 a què s’arribava a la conclusió del quart.
 
Jelinek, amb cinc punts consecutius, va tenir una sortida fulgurant, que permetia a l’equip del Principat tornar a agafar distàncies. També aconseguia un triple Jankovic, per segons més tard fer-ho López, fent bandera que la Penya no es rendiria. Una antiesportiva de Jelinek sobre Ventura quan aquest llançava un contraatac podria haver estat un element vital pels badalonins per apropar-se al màxim a l’electrònic, però no van saber aprofitar-ho, tot i que el capità tirava del carro en matèria de punts. Jelinek es trobava en un moment dolç en el tir en feia gala, mentre que Kulvetis des de la línia de 6,75 metres demostrava que també estava inspirat. I fins aquí va durar la benzina al Joventut. El txec del MoraBanc seguia veient cistella i Shurna va mostrar-se decisiu per  aquest cop sí, trencar el partit. Va ser l’autor de 19 punts,  sent el màxim anotador del matx. Amb dos triples consecutius i dos tirs lliures decidia l’enfrontament. En els últims minuts ja estava tot decidit. Dos triples més, un per banda de López i Jankovic, posaven el punt i final. L’únic punt negre del partit va ser la lesió d’Stevic, que va notar una punxada que no li va permetre estar més en pista.
 
Peñarroya «És un partit típic de pretemporada»
 
L’entrenador valora que el Joventut «ha començat pressionant molt la pilota, hem tingut molts problemes per circular i amb el nostre rebot defensiu. No hem tingut el ritme que volíem». Després van millorar a la pista i mica en mica provocaven errors en el rival. Per com es va desenvolupar tot, veu clar que «és un partit típic de pretemporada i en el qual està clar que hi ha molta feina a fer, però estem en el camí».
PUBLICITAT
PUBLICITAT