PUBLICITAT

La preparació en equip a l'Spartan Race

Entre els competidors hi ha equips com el que entrena Sergi Mota, Spartan SGX

Sergi Mota
Sergi Mota | Comú d\'Encamp
Sergi Mota és preparador físic i entrena a un nombrés grup de participant de la Spartan que també competeixen en grup. El treball en equip i la col·laboració entre ells és un dels punts més destacats d’aquesta activitat

Quanta gent formeu l’equip complet?
Som 18 persones de Barcelona i rodalies. Som un grup que portem ara mateix quatre anys entrenant. Dins d’aquest col•lectiu trobem de tot, des de la gent que competeix fins als que anem allà a passar-ho bé.

Ja heu competit en altres proves?
Com a entrenador jo porto la part competitiva, que són ara mateix 8 integrants, dues noies i sis nois, que es dediquen a concursar a les Spartan Race i altres tipus de prova d’obstacles. La resta s’han anat incorporant mica a mica i cada any intenten superar-se 

Aquests dies fareu estada a Encamp, veniu amb més gent?
N’hi ha alguns que si, depèn molt del desplaçament. N’hi ha que venen amb la seva parella que no hi participa. també ve gent que de vegades si que hi participa però que en aquesta ocasió només venen com a acompanyants. No és només el fet de competir, sinó que també busquem tot el que no es veu, el que ve abans i després de la cursa com és el pujar tots junts, anar a sopar, la cervesa després de la cursa... de vegades se li dona molta importància a la cursa quan el que fa que es faci pinya és tot el que no es veu.

Quina preparació feu?
Durant la setmana cadascú fa el que la feina li permet. Al grup de competició si que els dono una planificació d’entrenament que ho porta a terme cadascú al seu gimnàs. Els més amateurs fan l’entrenament que ja fan habitualment cada setmana sense ser tan específic. El cap de setmana venen a Templum BCN on jo imparteixo un curs específic de curses d’obstacles. Una vegada al mes també realitzem entrenament a l’aire lliure on s’hi incorpora molta més gent.

És molt més dur una Spartan?
Tot depèn de com t’ho prenguis. No hi ha ningú que no ho pugui fer. Senzillament has de ser conscient dels actes que decideixes fer. Si vols fer alguna cosa que saps que té una exigència física determinada t’hi has de preparar. No pots, sense haver fet esport en anys, posar-te a fer una prova d’alt nivell, s’ha de ser coherent. En el nostre grup hi ha des del noi de 20 anys fins al matrimoni de 50. Tenim totes les edats però cadascú ha de saber a quin graó està. Tenim de tot i tots ens portem bé, això és el més maco.

Quins avantatges i desavantatges veus a la cursa d’Encamp?
L’espai és espectacular, no en trobaràs una altra igual. No obstant és molt dura, té molta pujada, normalment no corres gaire en haver-hi tant de desnivell, tant de pujada com de baixada. No hi ha problema de respiració ni de falta d’oxigen per l’alçada si normalment fas esport, notes més la fatiga muscular.

Quines perspectives teniu?
Hi ha una de les noies que participarà a l’Europeu. Jo també faré les tres distàncies però dins de la categoria masculina no tinc masses opcions, per això em centro més en la meva feina d’entrenador i seguir a les nostres participants femenines per a que treguin un millor resultat, doncs tenen més opcions d’estar a podi.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT