PUBLICITAT

Albert Soley, el crack de la Spartan: 13 participacions, 13 victòries

Hi ha molta expectació per la participació d’Albert Soley, guanyador de l’any passat i d’una dotzena de competicions

Albert Soley amb la Medalla Beast
Albert Soley amb la Medalla Beast | Antoni Prado
Albert Soley va introduir-se en el món de les Spartan tot just l’any passat en la prova d’Encamp, cursa que va guanyar. Des d’aleshores ha participat en 13 curses i les ha guanyat totes. Enguany repeteix amb l’objectiu d’aconseguir classificar-se pel proper Campionat del Món que se celebra a Lake Tahoe, a Estats Units.

Sempre has estat un esportista?
De sempre he anat fent esport, vaig començar amb moto i bicicleta i després em vaig passar al triatló que és on més vaig destacar fins fa un parell d’anys. Ara m’he afeccionat a fer les curses d’obstacles.

Quins títols vas obtenir?
He estat campió de Catalunya en diferents ocasions de duatló i triatló, segon del campionat d’espanya de duatló cross, que és de cursa per muntanya. També vaig obtenir un cinquè lloc en un europeu de triatló cross en categoria d’elit.

De spartans també n’has guanyat unes quantes?
Si, he fet tretze curses i n’he guanyat tretze.

Com veus la possibilitat de guanyar la catorzena a Encamp?
Estic entrenant per intentar guanyar però és un europeu i vindrà gent de fora molt bona i se que serà difícil. Les ganes d’intentar guanyar les tinc i estic entrenant per aconseguir-ho.

Les que has guanyat fins ara eren més a nivell local?
De Spartan he fet les del campionat d’Espanya fins ara. també en vaig fer dues a França que també vaig guanyar. En OCR, que és la competició de la federació, vaig anar a Holanda i vaig ser quart i per equips vàrem guanyar el campionat d’Europa amb en Lluís Barbé i en Nacor Puig.

Quins entrenaments fas?
Cada dia faig tot el que puc, però la feina de vegades no em deixa fer tot el que voldria. Ara durant l’estiu que hi ha curses importants faig una hora i mitja o dues al dia i el cap de setmana una mica més.

Has entrenat a encamp també?
Vaig ser-hi una setmana de vacances, és un lloc que sempre que puc m’hi escapo, doncs m’agrada molt i va molt bé per a entrenar. Vaig estar tota la setmana entrenat per la zona de la cursa i per altres llocs i va ser un bon entrenament de cara a aquesta Spartan.

Com va ser que vas començar amb les Spartan?
Vaig fer un parell de curses d’obstacles a prop d’on visc, a Granollers, i em van anar bé, però la primera que em va anar molt bé va ser la d’Encamp l’any passat. Vaig començar una mica de novell perquè no ho havia fet mai. Encamp era un bon lloc per provar-ho, m’hi vaig animar i vaig guanyar la meva primera d’aquestes curses.

Com ho veus de cara al campionat europeu?
No ho se, no m’hi he enfrontat mai en una cursa de Spartan. Arribo amb una bona experiència però el nivell de fora no se exactament com serà. Penso que tinc possibilitats d’estar a podi però no conec als de fora i no se si venen molt forts i si podré lluitar amb ells o no. Vist l’europeu que vaig fer en OCR penso que puc fer-ho bé tot i que és complicat i aconseguir l’accés per al mundial d’estats Units.

Com veus la prova d’Encamp?
Per l’experiència que tinc de l’any passat i les curses que he fet durant aquest any, penso que és la més maca. El lloc és impressionant, la prova és més dura del normal i et trobes en un espai més natural. A altres llocs no ens trobem proves de travessar rius, anar-hi per dins i trobar-te un ràpid... Això la fa molt més maca que és en definitiva el que busquem tots. Més que sigui una cursa dura el millor és competir en un espai natural. El lloc és impressionant i per això és la més maca.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT