PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Ofrena floral de la comunitat mexicana a les víctimes del sisme

Mexicand organitza una recollida de fons per enviar als afectats del terratrèmol

Per EL PERIÒDIC

L’ofrena floral a Mèxic, ahir.
L’ofrena floral a Mèxic, ahir. | ANA / M. T.
La comunitat mexicana resident va realitzar ahir un homenatge a les víctimes del terratrèmol que va patir Mèxic dimarts i que ha provocat almenys 270 morts. L’acte va tenir lloc a la plaça del Poble i va consistir en una ofrena floral a l’escultura Homenatge a l’immigrant, en la qual van participar desenes de mexicans, a més del cònsol menor de la capital, Marc Pons. També es va aprofitar per recaptar fons que l’associació Mexicand enviarà a diferents associacions del seu país d’origen per ajudar els afectats, segons explica l’agència ANA.

El president de Mexicand, Juan Carlos Valladares, va explicar que, a banda dels diners que puguin recaptar dels membres de la comunitat, també s’han organitzat dos concerts solidaris –es faran dimecres i divendres de la setmana que ve–, amb l’objectiu de reunir un total de 2.000 euros, que poden arribar a ajudar fins a 200 persones afectades pel terratrèmol. A més, s’organitzarà un mercat per vendre productes artesans fets per la comunitat mexicana, formada per una vuitantena de persones.

Valladares va afegir que estan molt afectats pel succés ja que, precisament, un altre 18 de setembre, el del 1985, es va produir un devastador terratrèmol al país. La majoria de residents mexicans són originaris de Puebla i Ciutat de Mèxic, dues de les zones que han patit més els efectes dels moviments sísmic.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT