PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Andorra organitza l'europeu de karate amb major participació

Es reuneixen a l’esdeveniment continental 404 karateques de vuit països

Per J. J. B.

L’equip andorrà que va participar a la darrera edició del campionat.
L’equip andorrà que va participar a la darrera edició del campionat. | FAK
Per primera vegada a Andorra s’organitzarà una competició oficial de karate. Aquest cap de setmana el Pavelló del Prat Gran d’Escaldes-Engordany acull el Campionat d’Europa dels Petits Estats, que en la seva quarta edició comptarà amb rècord de participació. Hi haurà 404 karatekes de vuit països. 
 
«És un esdeveniment històric», no dubta en afirmar Xavier Herver, president de la Federació Andorrana de Karate (FAK). Serà l’ocasió que més participants i equips hi participin. Hi seran presents Andorra, Luxemburg, Liechtenstein, Malta, Mònaco, San Marino, Xipre i Islàndia. Només hi faltarà Montenegro «per una qüestió psicològica. No és que no vulguin venir, és que no es veuen petits. Són medallistes europeus i mundials». Entren en acció les categories sub-13, sub-14, cadet, júnior i sènior tant en kata com en kumite. Dissabte es realitza a les 17.30 hores la cerimònia d’inauguració, amb desfilada inclosa de les delegacions. A partir del matí es desenvolupa la competició individual i diumenge serà el torn dels equips. Hi serà present el president de la Federació Mundial de Karate, Antonio Espinós.
 
Andorra participa amb una quinzena de components: Silvio Moreira, Anabel Gonzàlez, Martí Cabanes, Gina del Rio, Juli Fernàndez, Jordi Hernàndez, Melània Hernàndez, Sandra Herver, Sergi Herver, Pol Mansilla, Diogo Martins, Èric Moliné, Joel Quintana, Melchor Randy i David Rodríguez. Varis d’ells ja van adjudicar-se medalles en edicions anteriors. De cara a aquest torneig «la feina està feta. Els nostres estan progressant adequadament», assegura el seleccionador, Manel Jodar, recordant que «obtenim resultats més positius que països que tenen més mitjans que nosaltres». Com a l’edició anterior a Malta, on Andorra va ser primera tenint en compte el nombre de membres de l’equip respecte a les medalles assolides. 
 
Herver exposa que «esperem treure el màxim de metalls possibles», en una competició que és «la més important que hem organitzat mai». Per tot el que suposa per al país «és un orgull i una gran responsabilitat», perquè «ens posa al mapa» per tota la difusió que té a través dels mitjans de les federacions mundial i europea.
 
Projecte més ambiciós / La FAK té sobre la taula l’organització d’una prova del calendari de la Youth League, competició que organitza l’ens mundial i que l’any vinent se celebrà per primer cop per a les categories juvenil, cadet i júnior. Es preveu la participació de més de 1.000 karatekes de tot el món, que suposaria un canvi d’ubicació i que s’hagués de realitzar al Poliesportiu d’Andorra. Aquest és «un projecte molt important i ambiciós» que «fa molt de respecte», admet Herver, per tota la infraestructura que suposa.
PUBLICITAT
PUBLICITAT