Derrota honrosa contra la vigent campiona del món

Per Iván Moure

Alavedra (15) cobreix la pilota cobert per Calvert-Lewin (9), ahir.
Alavedra (15) cobreix la pilota cobert per Calvert-Lewin (9), ahir. | Maricel Blanch
«Orgull és la paraula», va assegurar Justo Ruiz ahir després de la derrota de la selecció sub-21 davant Anglaterra. «Teníem moltes baixes importants, davant teníem la vigent campiona del món de la categoria i hem demostrat que el partit contra Ucraïna havia estat un lapsus», va lloar el seleccionador. Certament, el darrer partit de la fase de classificació del Campionat Europeu va ser contra el combinat eslau al Comunal i va encaixar un dur 0-6.

Ahir, sense la columna vertebral –Max Llovera, Reyes, Alàez i Àlex Martínez–, la tricolor va complicar-li molt la vida a Anglaterra tot i que va acabar cedint per 0-1.
Els visitants no van ser capaços de trencar la igualada fins el minut 52. A la primera part, una Andorra perfectament posicionada amb un entramat defensiu alternant un 5-4-1 i un 5-3-2 gairebé no va concedir ocasions. Només una clara que va enviar als núvols el ‘9’ Calvert-Lewin després de rebre una passada de la mort.

Anglaterra va fer poc més a banda del gol, una rematada de Davies arribant tot sol des de la segona línia, i Andorra surt reforçada abans de medir-se a una altra potència, Holanda, el pròxim 10 de novembre.