PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Nou organigrama per millorar l’arbitratge nacional

La federació incorpora a Xavier Moreno com a assessor tècnic per fer pujar el nivell actual

Per JOAN JOSEP BLASCO

Xavier Moreno, a la roda de premsa realitzada ahir.
Xavier Moreno, a la roda de premsa realitzada ahir. | FAF
Dins el futbol són diferents les àrees que necessiten que rutllin per al bon funcionament. Un d’ells és l’arbitratge i per aquest motiu la Federació Andorrana de Futbol (FAF) reforça el seu organigrama amb Xavier Moreno, excol·legiat de Primera Divisió i president del comitè d’àrbitres de la Federació Catalana de Futbol.
 
Les funcions que realitzarà són les d’assessor extern per a fer un seguiment dels col·legiats del país i donar-los totes les eines per a què puguin seguir millorant en les seves funcions. La seva arribada es produeix per «l’experiència que té en el món de l’arbitratge», assenyala Manolo Jiménez, directiu de la FAF. Amb la seva intervenció i el projecte que es desenvolupa «fem un pas endavant per intentar que aquest punt que sempre és complicat de l’arbitratge millori». Considera que els últims anys «hem tingut evolució» en aquest aspecte i volen que la progressió es mantingui vigent.
 
Moreno assenyala que aquesta reorganització de l’àrea tècnica és per «ajudar al màxim als àrbitres andorrans» i que «tinguin molt recorregut» a les seves carreres, tant a l’hora de xiular a la competició nacional, com per fer-ho internacionalment. Actualment la FAF compta amb quasi una vuitantena de col·legiats entre futbol i futbol sala. Se’ls hi donarà formació, seguiment presencial i a través de vídeos, i tots els elements per a que puguin progressar i que «tothom actuï igual» davant totes les incidències del joc. Posaran especial atenció en la formació dels més joves.
 
Les decisions dels col·legiats sempre estan en boca de tothom. «La preocupació per l’arbitratge és a tot arreu», admet Moreno, valorant que al Principat el nivell «tinc entès ha millorat» els últims anys. Antonio Colaço serà la persona a la federació que realitzarà les funcions d’enllaç entre el comitè d’arbitratge i els clubs. 
 
Video-arbitratge / La FAF està estudiant la implementació del vídeo-arbitratge (VAR), que en els últims mesos la FIFA i diferents federacions estan posant a prova en partits oficials. Aquest sistema es col·locaria als camps on es disputa la Primera Divisió, als de la Borda Mateu i el de la Massana un cop aquest estigui construït. Moreno veu positius tots els instruments que es posen a disposició per dirigir els partits: «Estic encantat de qualsevol ajuda que pugui tenir l’àrbitre». El VAR estarà en fase d’estudi a nivell internacional fins al març del 2018.
PUBLICITAT
PUBLICITAT