PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El jove que va fugir del centre català continua desaparegut

L’adolescent es va escapar dimarts passat amb quatre menors més

Per EL PERIÒDIC

Diogo Morais, el jove resident desaparegut des de dimarts passat.
Diogo Morais, el jove resident desaparegut des de dimarts passat. | EL PERIÒDIC
el jove resident Diogo Morais es va escapar dimarts passat de l’Institut de Transtorns Alimentaris (ITA) d’Argentona, al Maresme. L’adolescent, de 15 anys, residia des de feia 12 anys al Principat i feia prop de quatre mesos que estava ingressat en el centre català per diversos problemes de comportament i d’addicció. 
 
A hores d’ara, es desconeix encara el parador de Morais i no hi ha cap novetat en relació a la seva desaparició. Tot i això, les autoritats catalanes i del Principat continuen en alerta, ja que segons va explicar un dels adolescents que va fugir amb Morais, el jove resident tenia la intenció de tornar a Andorra, malgrat que –fins on es coneix– no té mitjans econòmics per fer-ho ni telèfon per comunicar-se.
 
El desencadenant / La família va denunciar la desaparició del jove als Mossos d’Esquadra dimecres passat i el dia següent va informar també a la policia. Segons la mare, el desencadenant va ser el càstig que el centre va posar al jove sense deixar-lo rebre visites. Per tot plegat, la família no descarta emprendre accions en contra del centre del Maresme després de la fugida del menor i de la seva desaparició.
 
Des del moment dels fets, la policia andorrana va activar una alerta i realitza el seguiment del cas juntament amb els Mossos d’Esquadra. 
 
La història de Diogo / El jove va ser ingressat fa quatre mesos al centre català després de ser tractat en un primer moment pel departament de Salut Mental del Principat. Diogo havia tingut diversos problemes de comportament i d’addicció. Segons els especialistes del país, el cas no es podia tractar correctament a Andorra per falta de recursos, per la qual cosa es va optar per buscar una solució fora del Principat, concretament a Catalunya. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT