PUBLICITAT

Andorra la Vella

El TS rebutja desbloquejar 200 milions d’euros de l’AREB

Per Núria Segura Insa

Una imatge del passadís de la batllia.
Una imatge del passadís de la batllia. | TONY LARA
El Tribunal Superior de Justícia va desestimar ahir desbloquejar 200 milions d’euros que una empresa de canvi argentina havia reclamat perquè estan en mans de l’Agència estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) des de fa un any i mig. 
 
En concret, el Superior va desestimar la petició de la defensa i va destacar que confirma l’aute de la batlle instructora del 26 de  juny del 2016. 
El judici en el Superior es va celebrar el passat 14 de setembre, després que la defensa de l’empresa argentina entrés una demanda amb un procediment urgent i amb caràcter preferent.

Els diners del seu client porten un any i mig bloquejats perquè s’està estudiant si procedeixen del blanqueig de diners abans de transferir-los a Vall Banc. Ara bé, segons va explicar la lletrada durant l’audiència al Superior, els convenis internacionals dictaminen que només es pot bloquejar diners per un període de cinc dies i, per tant, s’hauria superat el temps permès. Per aquest motiu, va considerar que s’han vulnerat els drets de la legítima defensa i de la propietat privada del seu client.  

Per la seva part, el ministeri fiscal va argumentar durant la vista al Superior que la manera d’entrar la demanda no havia estat la correcta.  D’altra banda, la defensa de l’AREB va argumentar que «és un cas dinàmic» i que el bloqueig dels diners és «una mesura cautelar per evitar que hi hagi un contagi» a altres comptes. 

Extradició pel portuguès investigat per contraban / El resident portuguès que reclama França per un presumpte delicte de contraban de tabac serà extradit, segons va dictaminar ahir el Tribunal Superior de Justícia, que no es va oposar a la resolució de Corts de mitjans d’agost per entregar-lo a la justícia gal·la. L’home, de 32 anys i que viu al Pas de la Casa, treballava en un supermercat d’aquesta localitat, on també es venia tabac i alcohol. La justícia gal·la investiga si aquest home tindria relació amb el cas del duaner francès, que va ser detingut el mes de març per entrar il·legalment tabac al seu país.
 
Tant en el judici de Corts com en el del Superior, la defensa del portuguès va assegurar que existeix una no il·licitud dels fets perquè a Andorra no és il·legal vendre tabac. D’altra banda, va apel·lar al principi de territorialitat, ja que en cas que hi hagués un delicte s’hauria comès al Principat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT