PUBLICITAT

Andorra la Vella

MoraBanc i Cedevita persegueixen l’objectiu de la primera victòria

Sumen derrotes en els dos partits jugats i els andorrans ho faran amb la més que problable baixa d’Albicy

Per JOAN JOSEP BLASCO

| Martin Imatge
Un canvi de rumb és el necessita el BC MoraBanc Andorra perquè la tendència no està sent gens bona en aquest inici de temporada. Només suma una victòria en els set partits disputats entre Lliga Endesa i EuroCup, en una arrencada molt diferent a la que es plantejava que podia succeir. Cada matx és una nova oportunitat per a obtenir un triomf que serveixi com a revulsiu i en aquest calendari atapeït que posseeix. Avui té una nova oportunitat a la pista del KK Cedevita (20.30 hores). Els dos equips busquen el primer triomf a Europa després de dues jornades.
 
La idea de guanyar es troba en tots els enfrontaments sigui la competició que sigui. A Zagreb es trobaran «un camp difícil, d’un equip molt sòlid i contrastat a nivell europeu, que sempre lluita per estar a EuroCup i en aquell punt per ser a la propera edició d’Eurolliga. Un rival amb una combinació de jugadors de la zona dels balcans, amb americans», assenyala el tècnic del MoraBanc, Joan Peñaroya, que «han tingut un inici de temporada irregular però competint sempre», com van demostrar el cap de setmana passat, imposant-se a tot un Estrella Roja, que venia de vèncer a l’FC Barcelona Lassa a la màxima competició continental.
 
El matx a la capital croata arriba després d’una nova derrota, i de quina manera, davant el Tecnyconta Saragossa, que diumenge aconseguia la primera victòria del curs. Entrenar i tenir la mentalitat adequada «costa quan tens un mal partit com el de Saragossa. No es ve amb els mateixos ànims a entrenar i s’està més tocat. És una cosa a la que no ens hem d’acostumar, però és el que hi ha. Aleshores la millor manera de treure’t aquesta sensació és fent un bon partit tres dies després», on per aconseguir-ho «haurem de fer millor les coses per emportar-nos alguna cosa positiva». L’entrenador preveu que aquest serà «un partit complicat perquè el Cedevita és un rival de molt nivell, que vol estar a la segona fase i que ha perdut també els dos primers partits d’aquesta lligueta. Juga a casa i segurament venen molt animats després d’aconseguir una victòria molt important davant el seu gran rival».
 
El conjunt balcànic compta amb diferents arguments: «Té varis tipus de joc, pot jugar amb moltes situacions d’u contra u perquè té jugadors amb molt desequilibri en aquestes situacions. També juga físic, pot ser molt agressiu i ens podem trobar un camp que estigui bolcat en el seu equip i que la proposta sigui un partit de nivell dur, tant físic com mental». Andrew Albicy es va lesionar a Saragossa i es desplaça a Croàcia, però «és molt improbable que pugui participar». Nikola Maric, del MoraBanc B, entra a la convocatòria.
 
Fase de creixement / Un dels que coneix bé al Cedevita és John Shurna, ja que la temporada passada va jugar-hi. Sap de les necessitats d’uns i altres. «Els dos equips estem en una situació similar a Europa perquè no tenim cap victòria, per tant, es pot enfocar com a una bona oportunitat per a nosaltres i també per a ells. Serà un partit molt difícil», exposa l’estatunidenc, valorant que tots dos estan en fase de creixement perquè «tenim molts jugadors nous, estem en processos semblants i ens estem ajustant a les novetats que tenim a la plantilla».
 
La possibilitat de jugar dos partits per setmana permet poder rescabalar-se del duel anterior de manera ràpida en cas de derrota, com és el cas. «És molt bo poder jugar de seguida» perquè el partit de Saragossa «no va anar com esperàvem i és una bona oportunitat per jugar un partit d’aquestes característiques per seguir aprenent, detectant les nostres febleses». Una de les claus està en el joc col·lectiu i «si millorem la nostra defensa ens donarà més opcions en atac». Shurna és el jugador del MoraBanc que està gaudint de més minuts aquesta temporada. Però més que fixar-se en estadístiques personal, mira cap el grup i que les coses no estan rutllant a nivell de resultats. «Estic decebut amb l’arrencada que ha tingut l’equip. No podem venir-nos a baix. Hi ha molts jugadors de talent en aquest equip i hem d’aprendre a jugar no només una estona. Hem demostrat ser un molt bon equip durant part del partit i hem de ser-ho durant tot el matx, els 40 minuts».
PUBLICITAT
PUBLICITAT