PUBLICITAT

Concentració a la Seu en defensa de l’escola catalana

Els manifestants rebutgen els nous atacs al sistema educatiu

La concentració a la Seu en defensa de l’escola catalana, ahir.
La concentració a la Seu en defensa de l’escola catalana, ahir. | RÀDIOSEU
La plaça dels Oms de la Seu d’Urgell es va tornar a omplir ahir a la tarda, en aquesta ocasió per mostrar el suport al model d’escola catalana. La concentració s’ha fet simultàniament davant de centenars d’ajuntaments d’arreu del país en resposta al nou intent de l’Estat espanyol de desprestigiar la immersió lingüística i intervenir el sistema educatiu català, que és competència del Departament d’Ensenyament de la Generalitat.
En l’acte, convocat a la Seu per la recentment creada Comissió de Suport a l’Escola Catalana, s’hi han reunit docents, pares, mares i veïns en general que han volgut mostrar la seva complicitat amb el model educatiu bastit al llarg de les darreres dècades a la ciutat i a la resta de Catalunya. Alguns dels assistents van aprofitar per sumar-se a la recollida de signatures impulsada des de la capital de l’Alt Urgell, i publicada també a la plataforma Change.org, i que en menys d’una setmana ja ha sumat més de 8.500 suports.
Els organitzadors van llegir el manifest presentat divendres passat en què, entre d’altres punts, es rebutja les temptatives de judicialitzar la vida escolar i es fa una crida a «continuar el bon clima de convivència que sempre ens ha guiat i que s’ha vist alterat darrerament en un centre educatiu de la Seu d’Urgell». El text recorda que «els problemes de l’escola s’han pogut resoldre sempre a l’escola, a través dels canals ja establerts», com ara el professorat, la direcció, l’AMPA, el consell escolar i, en última instància, la inspecció d’ensenyament. Per això, lamenten «el fet d’intentar solucionar els problemes escolars directament amb la justícia implica que s’agreugin i que sigui encara més difícil per a les parts poder arribar a un entesa», a banda que «perjudiquen directament els infants» ja que els posa en el centre d’atenció. En aquest sentit, els impulsors condemnen «els atacs externs» que «intenten trencar-la per afavorir interessos polítics i mediàtics, mai pedagògics».
També pel que fa a l’actualitat general en clau local, l’ANC Alt Urgell i Òmnium Alt Urgell han anunciat que organitzen autocars per assistir a la concentració prevista demà davant del Parlament.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT