PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra, entre els favorits a l’Europeu de Petits Països

Nordwood, De la Riva, Alomà, Garcia i Ribera formen l’equip

Per JOAN JOSEP BLASCO

Òscar de la Riva i Raül Garcia, al passat Campionat d’Andorra.
Òscar de la Riva i Raül Garcia, al passat Campionat d’Andorra. | FEVA
Andorra acull de l’11 al 19 de novembre la cinquena edició del Campionat d’Europa de Petits Països, organitzat per la Federació d’Escacs Valls d’Andorra, i que comptarà amb la participació de 10 nacions. L’objectiu del conjunt del Principat serà el d’aconseguir la victòria per primera vegada en aquest esdeveniment. 
 
A més d’Andorra hi prenen part Xipre, Illes Fèroe, Guernsey, Jersey, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Mònaco i San Marino. Per part local els jugadors que entraran en acció són David Nordwood, Òscar de la Riva, Robert Alomà, Raül Garcia i Josep Ribera. El campionat, que es realitza a l’antiga Borda Pairal d’Andorra la Vella, es desenvoluparà a nou rondes. En paral·lel es realitzarà el dia 16 un torneig de partides ràpides i el 18 la reunió de l’Associació de Petits Estats.
 
Fa dos anys, a Guernsey, Andorra va concloure a la quarta plaça. Anteriorment, en dues de les edicions, havia estat subcampiona. Aquesta vegada, de nou, «lluitarem per guanyar el torneig. Hi ha un grup reduït de favorits en el que estem inclosos», afirma De la Riva. Els màxims rivals seran Luxemburg, que va vèncer a la darrera edició; Fèroe, campió el 2013; i Mònaco, que es presenta amb un grup de jugadors que poden donar la sorpresa.
 
Campionat de la Francofonia / Dissabte comença a Yasmine Hammamet (Tunísia) el Campionat de la Francofonia, amb la participació de 27 països, entre els quals es troba Andorra, que tindrà com a representants a De la Riva, Alomà i Garcia. En total seran 263 jugadors i es desenvolupa a nou rondes.
De la Riva se situa en el quart lloc del rànquing del torneig, mentre que Alomà es troba al setè i Garcia en el 34è. «Intentem lluitar per les primeres posicions», assenyala De la Riva. El cap de sèrie número 1 és l’egipci Bassem Amin. A l’esdeveniment hi prenen part set grans mestres masculins i quatre femenins, 12 mestres internacionals i 15 mestres FIDE
PUBLICITAT
PUBLICITAT