PUBLICITAT

Andorra la Vella

Classes magistrals amb un ex jugador del Top 14

Labadze, que va estar al Toulon, fa una tecnificació als membres del VPC

Per Joan Josep Blasco

Txelidze, Labadze, Garcia i Raya van explicar la formació realitzada.
Txelidze, Labadze, Garcia i Raya van explicar la formació realitzada. | J.J.B.

Rebre els coneixements d’un jugador que ha estat a l’elit és sempre un element per beneficiar-se. Així va fer-ho el VPC, aprofitant-se de l’estada al país del georgià Gregori Labadze, ex jugador de l’RC Toulon del Top 14 i internacional amb Geòrgia en 67 ocasions.

Actualment entrena a l’RC Hyères-Carqueiranne de Federal 1. Va visitar el Principat per l’amistat que l’uneix amb el seu compatriota Iosif Txelidze, ex del VPC. Amb els jugadors sub-16 i sub-18 de l’entitat va realitzar entrenaments de tecnificació. També havia de fer-ho ahir amb l’equip sènior, però l’Estadi Nacional estava impracticable per la neu i van realitzar una sessió de video. L’entrenador del VPC, Jonathan Garcia, va indicar que aquesta va ser «una experiència molt bona. Ens ha donat un cop de mà a nivell tècnic». Per l’experiència acumulada al màxim nivell, «tot el seu coneixement del rugbi és molt ampli», que aprofitaran, i «ens farà millorar a nivell de jugadors i entrenadors».

Labadze es va centrar principalment en les passades, placatges i totes les variants de les touches. «He vist que el nivell és força correcte. M’ha sorprès molt el nivell dels joves», destacava el georgià, subratllant especialment que «tenen el reglament molt ben après». Considera que «amb treball poden arribar a un bon nivell».

Partit contra el Foix

A la penúltima jornada de la fase regular de Promoció d’Honor, el VPC rep diumenge al Foix, un partit sempre marcat per la tensió les últimes temporades per la rivalitat existent entre ambdós conjunts. «És un partit importantíssim», assegurava Garcia, perquè «la nostra aspiració és buscar la cinquena plaça» de cara a les fases d’ascens, i per aconseguir-ho, «tot passa pel partit de diumenge» i sumar la victòria. Considera que serà un enfrontament «dur» i confia que el públic del país vagi a l’Estadi Nacional per donar suport a l’equip. Tindrà la baixa de Correas, però en canvi recuperarà a Taurinyà.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT