PUBLICITAT

Andorra la Vella

L’oposició critica un sobrecost del 60% en el quart tram de les obres

El comú d’Andorra la Vella aprova l’adjudicació amb els vots de la majoria

Per Lara Ribas

Els consellers del comú d'Andorra la Vella voten l'adjudicació del quart tram de les obres de l'avinguda Meritxell.
Els consellers del comú d'Andorra la Vella voten l'adjudicació del quart tram de les obres de l'avinguda Meritxell. | Comú d\'Andorra la Vella / Tony Lara

Malgrat que les obres d’embelliment de l’avinguda Meritxell van iniciar-se el passat dilluns, no va ser fins ahir que el comú d’Andorra la Vella va aprovar –amb els vuit vots a favor de la majoria i els quatre en contra de l’oposició– l’adjudicació del darrer tram, comprès entre els carrers Bisbe Príncep Iglesias i les Canals. Tal com va recordar el conseller d’Urbanisme i Aparcaments, Josep Antoni Cortés, el concurs s’ha acabat adjudicant a l’UTE Unitas Locubsa per un valor de 2,6 milions d’euros i una durada de quatre mesos. Tot i que la previsió era iniciar els treballs a partir del 16 d’abril, la cònsol major, Conxita Marsol, va especificar que segurament s’avançarien al proper dilluns o a mitjans de la setmana vinent i, per tant, podrien concloure abans de la data prevista, el 16 d’agost.

La corporació obre un concurs per instal·lar un túnel de llum i organitzar un nou espectacle el proper Nadal

Des de l’oposició, la consellera del PS Dolors Carmona va denunciar «la manca de previsió i el sobrecost d’un 60% respecte de l’estimació inicial ». Per la seva banda, Jordi R. Minguillón, conseller de Cd’I+Liberals, va explicar que «aquesta mala planificació ha acabat comportant que la parròquia pagui entre un 40 i 45% més pel conjunt de les obres» i va posar sobre la taula que en el segon concurs s’havien acabat presentant les mateixes empreses. «L’empresa que portava l’oferta més econòmica la primera vegada s’ha tornat a presentar ara amb una UTE però curiosament amb la mateixa oferta», va subratllar el també conseller de Cd’I+Liberals, Víctor Pintos.

Campanya de Nadal

El consell de comú d’ahir també va acordar convocar un concurs públic internacional, en règim de lloguer, per adjudicar el subministrament d’un túnel de llum i so i d’un nou espectacle per a la propera campanya de Nadal. El cost previst és de 350.000 euros per als dos projectes i amb un termini de dos anys, ja que Marsol va apuntar que no volia comprometre la següent corporació amb un espectacle ja muntat. El conseller de Serveis Públics i Circulació, Miquel Canturri, va concretar que el túnel  s’instal·laria a l’avinguda Meritxell, entre la plaça Revés i el carrer de les Canals, inspirant-se en el model de Màlaga i amb l’objectiu d’incentivar el turisme. Pel que fa a l’espectacle, en canvi, substituirà l’arbre dels desitjos de la plaça de la Rotonda i apostarà pel «valor artístic».

PUBLICITAT
PUBLICITAT