PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Creu Roja aconsegueix 205 donacions de sang

Han passat fins a 257 persones solidàries pel Prat de Roure en els últims dos dies

Per El Periòdic

Una jove dona sang al Prat del Roure en el marc de l'última campanya de la Creu Roja.
Una jove dona sang al Prat del Roure en el marc de l'última campanya de la Creu Roja. | ANA / L. M.

La tercera campanya de donació de sang d’aquest any, celebrada dimarts i dimecres a la sala Prat del Roure d’Escaldes-Engordany, va comptar amb la participació de 257 donants, i finalment es van aconseguir 205 donacions vàlides. 

Amb el lema Dona el millor de tu, dona sang, durant la primera jornada es van efectuar un total de 86 donacions, nou de les quals van ser de persones que en donaven per primera vegada. Des de la Creu Roja fan un bon balanç de la campanya, ja que si bé inicialment s’havien marcat un objectiu una mica superior (300 donants), cal tenir en compte que durant l’estiu les campanyes són més fluixes perquè coincideixen amb el període de vacances de molta gent.

Més consciència

A l’inici d’aquesta darrera campanya, els responsables de la Creu Roja van assegurar que cada vegada hi ha més conscienciació, sobretot entre els joves, i si tradicionalment els homes han donat més sang que les dones, en els últims anys les xifres s’estan equiparant. Tant sanitaris com donants, asseguren que és una acció que «no costa res» i que pot salvar vides. Els únics requisits són gaudir de bona salut, tenir entre 18 i 65 anys, no tenir cap malaltia, no anar a donar en dejú i tenir moltes ganes.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT