PUBLICITAT

Vinyes i Mercader acaben quarts i guanyen en N5

Finalitza la primera part de la temporada del Campionat d’Espanya

Per El Periòdic

Joan Vinyes i Jordi Mercader a Ferrol.
Joan Vinyes i Jordi Mercader a Ferrol. | FotoEsport

El pilot andorrà Joan Vinyes i el seu copilot, Jordi Mercader (Suzuki Swift R+), van dominar aquest dissabte la categoria N5 i van quedar quarts de la categoria absoluta del 49è Ral·li de Ferrol, el sisè del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt , i, per tant, l’actuació va ser excel·lent.

La prova va estar marcada, sobretot en la seva part final per la pluja que va aparèixer en l’última jornada quan ningú l’esperava. En aquesta ocasió les previsions meteorològiques de les jornades de la cita de l’Escuderia Ferrol no es van complir.

«Sens dubte, Ferrol és una prova molt difícil i estar entre els millors sempre és una gran satisfacció. La pluja ens ha complicat la part final del ral·li però al final hem estat al parc tancat final com a guanyadors de la N5 i sumant punts per Suzuki en la classificació de marques», comentava Vinyes un cop finalitzada la cursa.

Així, l’inici del ral·li no va oferir sorpreses, des del primer pas per Monfero-Monfero, Vinyes-Mercader es van situar al capdavant dels N5 i lluitant per entrar en el top cinc de la classificació absoluta. A mesura que avançava l’etapa, l’equip Suzuki es va consolidar al capdavant dels N5.

La jornada decisiva del ral·li es va iniciar seguint l’estratègia de dia anterior, és a dir sense arriscar més del necessari, Vinyes-Mercader van aguantar sense problemes el lideratge de la seva categoria. En la fase final, Vinyes-Mercader van mantenir el ritme encara que els escenaris a superar havien empitjorat de manera clara però van rebaixar diferències amb el seu rival. A la següent especial, Vinyes i Mercader es van situar en la quarta plaça.

Així, va finalitzar la primera part de la present temporada del CERA. El certamen espanyol de l’especialitat tornarà a l’activitat amb la disputa del 55è Ral·li Princesa d’Astúries, entre els dies 11 i 15 de setembre. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT