PUBLICITAT

Andorra la Vella

Cols contra tabaquera

La llei de producció ecològica vol impulsar la reconversió del sector agrari amb productes d’alta qualitat per superar l’era del tabac

Camps de cols.
Camps de cols. | Pixabay

«Posaré un exemple, tenim una productora alimentària de trinxat ecològic al país que ha d’anar a buscar les cols i les trumfes fora perquè les d’aquí no tenen certificat ecològic», explicava la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sívia Calvó, ahir al Consell General. Bé, això serà per poc temps perquè Calvó va explicar satisfeta com ara aquesta empresa processadora d’aliments ja podrà completar tot el cicle ecològic al país gràcies a l’aprovació de la Llei de la producció ecològica i dels règims de qualitat  dels productes agraris i alimentaris. La norma té l’ambiciós objectiu de «fomentar la diversificació de l’agricultura a través de la qualitat per superar la dependència del tabac». Entre les novetats que Calvó va destacar per aquesta petita fita de la reconversió es troben «els ajuts púbics per donar suport a la producció ecològica i l’etiquetatge de qualitat». 

«El marc de la regulació ecològica s’ha fet seguint criteris europeus per assegurar que els productes andorrans es reconeixeran a la Unió Europea», va indicar la ministra. Alhora, Calvó va detallar que els mecanismes de control per assegurar que els adscrits a les etiquetes compleixin els criteris s’emmarcaran en les estructures administratives de control ja existents.

PUBLICITAT
PUBLICITAT