PUBLICITAT

Andorra la Vella

SDP tem que el Govern externalitzi més serveis públics

Naudi vol saber quants empleats de la centraleta de l’Executiu es reubicaran

Naudi en una sessió al Consell General.
Naudi en una sessió al Consell General. | Maricel Blanch

Víctor Naudi, conseller general d’SDP, va tramitar ahir al matí una pregunta a l’Executiu demanant explicacions sobre l’externalització del servei d’atenció telefònica de la centraleta del Govern. Els progressistes temen que la decisió obri la porta a privatitzar altres serveis públics. David Pérez, membre de la comissió de Política Nacional del partit progressista, va posar com a exemple l’àrea de Conservació i Explotació de Carreteres (COEX). 

El motiu principal pel qual s’oposen a l’adjudicació a l’empresa Andorrana de Serveis d’Atenció al Client S.A. –participada per Andorra Telecom i una companyia espanyola– és la confidencialitat de les trucades enregistrades a la centraleta. «És molt perillós que ho gestioni una empresa privada i, a més, forana», va insistir Naudi. 

Els progressistes creuen que l’objectiu de l’externalització és impulsar el viver d’empreses que coordina Andorra Telecom per maquillar els comptes de la parapública i mostrar uns números amb menys dèficit al final de l’exercici. 

Treballadors amb discapacitat

Una de les preocupacions d’SDP és el futur dels treballadors de la centraleta, molts dels quals són persones amb contractes eventuals amb discapacitat funcional. El Govern ja va anunciar que es reubicarien en altres departaments de l’administració pública, però SDP vol saber exactament quants empleats seran traslladats. 

La pregunta, que espera una resposta escrita, demana a l’Executiu els motius pels quals s’ha pres la decisió i el cost anyal d’amortització i del manteniment de la centraleta fins a dia d’avui. També insta el Govern a informar-los sobre quins ministeris i departaments estaran comunicats mitjançant el servei de centraleta, i de quina manera es complirà amb la Llei de protecció de dades contractant una empresa externa. 

D’altra banda, Naudi va reiterar la seva preocupació per les clàusules de salvaguarda que contempla l’acord d’associació per lluitar contra el contraban. Andorra s’haurà de sotmetre a l’examen de la UE cada mes per assegurar-se que compleix amb l’acord en el referent al tabac. «Andorra surt perdent en la negociació, no se’ns pren en serio ni se’ns fa confiança», va lamentar Naudi. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT