PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Comencen els treballs previs a les obres del nou CAP de la Seu

El nou centre mèdic s’ubicarà als antics garatges d’Alsina Graells

Per El Periòdic

Enderroc dels antic garatges d’Alsina Graells.
Enderroc dels antic garatges d’Alsina Graells. | RÀDIOSEU

Aquesta setmana ja han començat els treballs per a la construcció del nou Centre d’Atenció Primària de la Seu d’Urgell. Concretament, s’ha iniciat l’enderroc dels antics garatges d’Alsina Graells, que aquests darrers anys han allotjat el magatzem de les brigades municipals de l’Ajuntament urgellenc.

L’ensorrament de la històrica nau ha començat per la teulada, la part més sensible de l’edifici, i després es continuarà amb les parets i el perímetre de l’estructura. L’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, va recordar que «les obres ja estan adjudicades i l’empresa encarregada començarà les obres al mes de setembre». Per això, prèviament l’Ajuntament s’està encarregant ara de «deixar la parcel·la neta i en condicions per iniciar les properes setmanes la construcció del CAP».

 

«Un projecte esperat»

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya va adjudicar les obres, el mes de maig passat, a l’empresa Construccions Cots i Claret, SL, per un import de 2.757.701 euros (sense IVA) i amb un termini d’execució de 12 mesos a partir de l’inici de la construcció. Batalla considera que l’inici d’aquestes obres serà «un pas important i definitiu» per dotar la capital de l’Alt Urgell d’un centre d’atenció primària «a l’alçada de les necessitats de salut del segle XXI». Batalla també va remarcar que aquest projecte, «llargament esperat», s’ha fet realitat «gràcies a la feina conjunta dels professionals del CAP, del Departament de Salut i de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell».  

L’espai dels antics garatges per a autocars consta de 800 metres quadrats i està situat al carrer Bisbe Guitart, en ple centre neuràlgic de la ciutat i a pocs metres del Sant Hospital. Arran del canvi d’usos, les brigades municipals comptaran amb un nou edifici de serveis que es construirà en una parcel·la situada a l’interior d’illa, entre l’avinguda del Salòria i el carrer de l’Orri. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT