PUBLICITAT

Andorra la Vella

Upshaw i Whittington, dues peces clau pel joc interior del MoraBanc

L’equip vol fer un pas més enllà en la Lliga Endesa i ja es comença a veure com serà el nou conjunt

Per Miquel López-Egea

Reggie Upshaw, Francesc Solana i Shayne Whittington durant la seva presentació a la seu de MoraBanc, ahir.
Reggie Upshaw, Francesc Solana i Shayne Whittington durant la seva presentació a la seu de MoraBanc, ahir. | Maricel Blanch

El MoraBanc Andorra va presentar ahir dues peces del nou equip que aquesta temporada intentarà anar un pas més enllà i superar la sisena posició de l’ACB. Els d’Ibon Navarro es presenten molt ambiciosos i ja es comença a perfilar com serà aquest nou equip.

L’ala-pivot de 23 anys i 2,03 metres d’alçada Reggie Upshaw arriba a l’equip pel seu caràcter polivalent, pel seu rebot ofensiu i per la seva energia. «Sóc un jugador molt versàtil, que pot crear moltes sinergies en diferents posicions del joc i que és capaç de defensar molt bé, a més de fer molta feina en el rebot i posant molta atenció», informava. «Crec que la meva versatilitat pot ser perfecta per completar  l’equip i puc ajudar-lo en les diverses posicions i aprofitar els canvis defensius», aclaria. Així, va destacar que vol que les coses «funcionin» i que «si podem ser quarts o cinquens, millor, i si hem de lluitar pel títol també». «Em comprometo a lluitar molt fort per crear la química de l’equip», assegurava.

D’aquesta manera, el nord-americà va revelar que va triar Andorra «pel país i per la ciutat i per jugar en una lliga com és l’ACB i en un equip que participa en l’Eurocup». «Tindré l’oportunitat de demostrar del que sóc capaç», afegia. «En les primeres hores que he passat amb l’equip, m’he sentit com a casa i estic molt agraït per la rebuda, tinc una bona adaptació, fàcil, he treballat molt aquest estiu i estic preparat per jugar, he treballat molt i ho vull demostrar», remarcava. Per altra banda, va comentar també que el fet «d’haver tingut una temporada on l’equip no va aconseguir les victòries desitjades, em va servir per ser un jugador més i per gestionar mentalment les situacions adverses, això em fa lluitar al 100%». 

El retorn de Whittington

Sens dubte, Shayne Whittington tenia moltes ganes de tornar a l’ACB després del seu pas no satisfactori pel Zenit de Sant Petersburg. El pivot nord-americà de 27 anys, de 2,11 metres d’alçada i amb passaport macedoni va jugar anteriorment amb l’Obradoiro. En aquest sentit, venir a Andorra «no era l’única opció però sí la que volia». «A Santiago vaig estar molt còmode, marxar de l’ACB va ser un error i ara l’esmeno», afirmava.

Així mateix, Whittington va desvelar que l’Andorra és un bon equip «que compleix el que buscàvem un conjunt amb una bona organització i de qualitat». Per tant, no és estrany que aquest any hagi sigut «la vegada en la qual m’ha costat menys sentir-me còmode i confortable dins d’un conjunt». També va recordar que «l’excursió que vam fer fa uns dies em va semblar una manera genial per conèixer els companys fora de la pista perquè això es tradueix en coneixes també dins d’ella».

Per un altre costat, va reiterar que té la motivació per ser «un jugador rellevant dins de la pista després de fer una bona temporada amb l’Obradoiro». «Tot i que a Rússia no van sortir les coses com jo volia, ara estic més motivat per tornar i per recuperar el paper que tenia llavors», opinava. Pel que fa a les seves característiques, és un jugador que pot complementar les posicions de quatre i de cinc, «depèn del jugador amb qui jugui, per això soc versàtil». Respecte al futur, és conscient del fet que l’equip ha anat creixent temporada rere temporada i per tant, «seguir creixent és part de la responsabilitat, no m’espanta».

Seguir sent competitius

El director esportiu del club, Francesc Solana, va recordar que «l’expectativa esportiva és seguir sent el màxim de competitius com hem fet en els darrers anys» i «si el nostre sostre és el que vam aconseguir l’any passat, l’hem de mantenir». «Aquest any hi ha hagut un canvi a la direcció i venim amb noves il·lusions i energia, volem que hi hagi entrega, connexió amb l’afició i que els resultats ens posin als lloc que ens mereixem», sentenciava.

«El Reggie està en un bon moment de maduresa i es pot aprofitar la seva polivalència i la seva energia, portarà molt rebot ofensiu. Per la seva banda, Shayne té experiència i ens aportarà moltes coses. Espero que facin un bon any amb nosaltres i que ens ajudin a construir un bon equip», concloïa. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT