PUBLICITAT

L’ascens és l’objectiu

Els Isards volen recuperar la categoria després de descendir el curs passat

Per Miquel López-Egea

Els Isards juguen contra Croàcia.
Els Isards juguen contra Croàcia. | Núria Moreno

Els Isards ja coneixen els rivals d’aquesta temporada del Campionat Europeu Conferència 2 Sud i s’enfrontaran a Eslovènia, Eslovàquia, Sèrbia i Bulgària. A priori, la selecció nacional pot semblar una candidata a ser favorita però aquest any competiran contra equips forts, malgrat això, no tant com els de la temporada passada.

Segons van expressar els seus entrenadors, Peter Lucas i Josep Magallón, l’objectiu és l’ascens. En aquest sentit, Lucas va considerar que «és un bon calendari» i que «hi ha millores respecte a l’any passat, ja que els desplaçaments van ser complicats». Per altra banda, també va expressar que caldrà veure quan acaba la temporada el VPC, ja que «el break de l’any passat va afectar el partit contra Croàcia».

Així mateix, va reconèixer que «sap molt de greu perdre la categoria perquè sempre he dit que es pot aprendre més jugant contra equips més forts, l’any passat jugàvem amb equips de la nostra talla, excepte Malta». «Ara juguem contra equips més dèbils, esperem poder mantenir el nivell de superació que es va veure als partits contra Israel i Croàcia, vam anar millorant cada partit». Pel que fa a rivals, va assegurar que «Eslovènia és el rival més complicat, sempre ha estat un rival del nostre nivell contra el qual perdíem si jugàvem allà. Sens dubte, no som favorits», explicava.

Per la seva banda, Magallón va comentar que són equips «amb tradició». «Bulgària, per exemple és un equip físic, de jugadors grans, esperem que menys tàctics, i Sèrbia, són similars a nosaltres, amb veterans i joves incorporacions», destacava. Igual que Lucas, per a ell, el rival més complicat és Eslovènia: «Són forts i tenen tradició».

De cara a objectius, va dir que «hem d’assolir l’ascens i tornar a la categoria, tenim molta feina a fer». «No som favorits, hi ha països que tenen molt potencial pel que fa a federacions i que utilitzen el tema de les falses nacionalitats», concloïa. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT