PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Espot puntualitza que les decisions de la Gavernera «no són polítiques»

Assegura que els canvis en els protocols i el règim de visites venen dels tècnics

Per Lara Ribas

El centre de la Gavernera.
El centre de la Gavernera. | Tony Lara

El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ahir va explicar als mitjans de comunicació que el passat dijous va mantenir una trobada amb l’advocat i els pares de la menor de la Gavernera que va haver d’ingressar a l’hospital per ingesta de pastilles, i que va aprofitar per aclarir-los que els canvis realitzats després dels fets ocorreguts «no són una decisió política, sinó dels equips tècnics». 

La reunió va desenvolupar-se amb «un to cordial i didàctic» i va servir, segons Espot, «per exposar a la família la seva versió dels fets, que dista molt de la que han pogut oferir els pares o la seva defensa». El titular d’Afers Socials va reiterar que «s’han seguit els protocols i que si la menor va entrar pastilles al centre d’acollida és perquè estàvem aplicant un control menys estricte, ja que feia molts mesos que no s’havien produït episodis d’ingesta i la menor vivia molt malament els escorcolls». De fet, va insistir que no hi havia hagut «cap mala praxis ni negligència», en referència a les acusacions de la família contra dues educadores de la Gavernera que, segons ella, haurien agredit la seva filla. 

Després de l’últim episodi d’ingesta de pastilles, a principis de mes, el centre d’acollida torna a aplicar a la menor el protocol inicial i s’ha modificat el règim de visites de què pot gaudir. El ministre va voler deixar ben clar que «hi ha un pla de treball que estableix el batlle de menors i que, per tant, no soc jo qui pren les decisions». Els canvis sobre el règim de visites, si es poden desenvolupar o si han de ser supervisades, van a càrrec dels equips tècnics, que disposen de la capacitació i l’experiència per determinar-ho. «D’aquesta manera, volem garantir que s’apliquin les millors decisions en benefici de la menor», va sentenciar Espot.

PUBLICITAT
PUBLICITAT