PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El TS manté aturat el desnonament del Punt de Trobada

L’alt tribunal sosté que no es reactivarà fins que s’hagi resolt el procés penal

Per Lara Ribas

La façana principal del Punt de Trobada.
La façana principal del Punt de Trobada. | Maricel Blanch

La sala civil del Tribunal Superior ha rebutjat la petició de la família Mallol –propietària del terreny on s’ubica el Punt de Trobada– de reprendre el desnonament del centre comercial després que la Batllia arxivés un mes enrere la querella pel conflicte del contracte entre els propietaris i el president del Grup Pyrénées, Patrick Pérez. 

Reiterant-se en el que la justícia ja havia manifestat en anteriors pronunciaments, l’alt tribunal va sostenir que abans de tirar endavant el desnonament s’ha de resoldre el procés judicial que hi ha obert per la via penal. Per tant, el procés es mantindrà aturat fins que no hi hagi una resolució definitiva sobre el contracte signat entre els Mallol i Pérez que l’actual arrendatària del Punt de Trobada, la família Cachafeiro, va portar a la justícia en considerar que es tracta d’un «acord simulat». 

Conflicte d’interessos

L’històric contracte d’arrendament entre els Cachafeiro i la família Mallol va expirar al desembre del 2015. Malgrat tenir prioritat a l’hora de renovar-lo i disposar d’una clàusula al seu favor que els permetia continuar explotant l’establiment si igualaven l’oferta d’un possible nou llogater, els arrendataris van trobar-se ja amb un acord de lloguer entre els propietaris i el Grup Pyrénées que ascendia fins als 2,4 milions d’euros anuals. El valor fixat estava molt per sobre dels 254.000 euros que ells paguen a l’any, per tant, van entendre que el contracte havia estat simulat i van decidir interposar una querella i acusar les dues parts d’un delicte major d’estafa en grau de temptativa i d’estafa processal. 

La Batllia va arxivar aquesta querella fa gairebé un mes sense abans haver practicat cap de les proves que la família Cachafeiro havia sol·licitat, com una de pericial que havia de determinar el valor objectiu del lloguer. Per això, els actuals arrendataris van decidir interposar un recurs a Corts en què van al·legar aquest defecte. Precisament fins que el tribunal de primera instància no es pronunciï al respecte, el desnonament que la família Mallol entenia que ja es podia reprendre continuarà aturat.

PUBLICITAT
PUBLICITAT