PUBLICITAT

Encamp

El comú ofereix els pisos del Pas a temporers amb preus sota mercat

La corporació ha fixat un preu base i l’empresa que menys incrementi el lloguer serà l’adjudicatària

Per Meritxell Prat

Vista de la façana dels pisos del carrer de la Solana del Pas de la Casa.
Vista de la façana dels pisos del carrer de la Solana del Pas de la Casa. | TONY LARA

El Comú d’Encamp va fer públic ahir al BOPA l’edicte per convocar, per via d’urgència, el concurs públic per adjudicar la concessió administrativa per a la gestió i l’explotació de la quinzena de pisos que la corporació té en un dels blocs del carrer de la Solana del Pas de la Casa. Justament dijous passat, en el marc d’una sessió de consell de comú i responent un pregunta dels consellers del PS, el cònsol major, Jordi Torres, va explicar que la corporació estava treballant en la fórmula jurídica per poder destinar els pisos a lloguer per als temporers. La qüestió es va aprovar dilluns per junta de govern.


Finalment s’ha optat per una concessió administrativa, de manera que serà una empresa qui gestionarà els lloguers. La corporació ha elaborat un plec de bases que preveu un preu base per sota el preu de mercat per als pisos i a partir d’aquí, l’oferta que menys percentatge carregui sobre aquest preu serà la guanyadora. «El comú no vol fer negoci, la voluntat era solucionar una mancança d’aquesta temporada», va detallar.


Torres va explicar a EL PERIÒDIC que tots els pisos disposen de pàrquing i traster. A partir d’aquí, n’hi ha cinc amb una habitació que tindran un preu mínim de 400 euros; els de dues habitacions (n’hi ha vuit) el preu base és de 550 euros i per als de tres habitacions (n’hi ha dos) 700 euros. «Les empreses hauran de moblar els pisos i afegir la quantitat que considerin escaient per cobrir totes les despeses. El preu que cobrin haurà de ser tancat, no podran cobrar res a part», va detallar el mandatari encampadà, que va afegir que el preu base del lloguer seran els diners que rebrà la corporació, titular dels habitatges.

Evitar abusos 

Un dels objectius que persegueix el comú amb la fórmula aplicada per a l’adjudicació és «evitar que es puguin aplicar preus desorbitats». Torres va explicar que «havíem pensat fer-ho com a subhasta, però vam entendre que podia ser contraproduent». A més, només podran dormir dues persones a cada habitació per «evitar els pisos pastera» i l’administració local podrà fer inspeccions per evitar irregularitats, d’acord amb el que es contempla al plec de bases.


 Les empreses que vulguin optar als pisos, es podran presentar individualment o en forma d’UTE. «Des que va sortir la notícia algunes persones han mostrat interès i pensem que tant pot interessar a hotelers, centres comercials com a Saetde. Qualsevol empresa del Pas que tingui temporeres. És molt obert», va exposar. 


El termini de presentació d’ofertes acaba el dia 16 a les 10 del matí i el mateix dia es farà l’obertura de plecs. A partir d’aquí s’hauran d’analitzar les ofertes per part de la mesa de contractació i decidir qui s’emporta el concurs. «Confiem que en tres o quatre dies ho puguem tenir tancat», va indicar, apuntant que com a màxim una setmana després d’haver tancat el concurs es podria fer l’adjudicació. La voluntat és que abans del desembre la qüestió estigui resolta.

Minoria  

El conseller de la minoria socialdemòcrata, Pere Marsenyach, es va mostrar satisfet amb la solució. Cal tenir present que la proposta per donar un ús a aquests pisos i contribuir a pal·liar els problemes de lloguer va venir, justament, del PS. «És important poder donar una sortida als pisos. Encara que sigui una mica tard, com a mínim hi hem arribat», va manifestar, afegint que «la proposta era nostra i per tant està bé que ens escoltin». Marsenyach va celebrar que també es vulgui controlar que els preus no es disparin remarcant que «aquests pisos ja es van construir com a pisos socials. És cert que després es va girar la truita, però ja que se’ls dona una utilitat, que pugui ser social».


Torres va destacar que la proposta s’ha fet d’acord amb els consellers de la minoria a qui es va informar de la fórmula escollida. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT