PUBLICITAT

Esteve i Vila presenten uns objectius molt ambiciosos

Erola creu en el top 30 a la Copa del Món i en aconseguir una medalla al Mundial sub-23

Per Miquel López-Egea

Joan Erola, ‘Pepi’ Pintat, Irineu Esteve, Josep M. Cabanes, Carola Vila i Laura Orgué a la seu d’AndBank, ahir.
Joan Erola, ‘Pepi’ Pintat, Irineu Esteve, Josep M. Cabanes, Carola Vila i Laura Orgué a la seu d’AndBank, ahir. | Maricel Blanch

De ben segur que aquest any Andorra tindrà una sorpresa important en esquí de fons. La Federació Andorrana d’Esquí va presentar ahir l’equip d’aquesta modalitat i els seus objectius, que són molt ambiciosos. 

D’aquesta manera, l’entrenador Joan Erola va explicar que l’esquiador Irineu Esteve «està centrat a fer un top 30 a la Copa del Món, a més de voler aconseguir una medalla al Mundial sub-23 i fer un bon paper al Mundial absolut». «L’any passat no em vaig poder desenvolupar en la Copa del Món com voldria, l’objectiu és aquest perquè tenim un bon nivell», aclaria Esteve per la seva part. De moment, «he tingut bones sensacions i he fet una petita millora físicament, a més tècnicament m’estic trobant millor», afegia. Per aquest motiu, «només cal polir alguna cosa en l’aspecte tècnic».

Per altra banda, Erola va explicar que l’esquiadora Carola Vila, que segueix sent júnior aquesta temporada, té com a objectius «millorar el top 10 en el circuit de la Copa d’Europa júnior i entrar-hi més sovint, ja que la temporada passada va aconseguir una setena posició». Així mateix, va explicar que «vol estar entre les 12 o 15 primeres en el Mundial júnior». En aquest sentit, Vila compta amb una entrenadora de luxe, l’esquiadora Laura Orgué, qui va manifestar que se sent «molt il·lusionada d’incorporar-se a la FAE perquè comparteixo al 100% la seva manera d’entendre l’esquí de fons». En aquest context, va recordar que l’objectiu de Vila «ha de ser una consolidació d’aquestes posicions, sobretot en el darrer any júnior, quan s’ha de lluitar per estar a les posicions del davant». «Hem d’estar regularment en el top 10 i en el Mundial júnior hem de fer un bon resultat, un top 15», reiterava Vila i recordava que «s’ha de lluitar per una general» però que caldrà «veure com estan les altres, però un podia estaria molt bé». 

Per tant, la temporada començarà de manera oficial pels dos esquiadors amb dues curses FIS a Gaala, Noruega, del 22 al 25 de novembre. Després, del 30 de novembre al 2 de setembre Carola Vila anirà a la FIS de Santa Caterina Valfurva, Itàlia, i Irineu Esteve a la Copa del Món de Lillehammer, Noruega. El 8 i el 9 de desembre, Carola Vila anirà a l’OPA de Premanon, França i Irineu Esteve a la Copa del Món de Beitostolen,Noruega. Després, el 15 i 16 de desembre, Irineu disputarà la prova de la Copa del Món de Davos, Suïssa.

Entrenaments a casa

 A causa de les nevades de la setmana passada, la FAE va decidir que els esquiadors podien entrenar uns dies més a Andorra i per això s’estan preparant a La Rabassa, estació que està trepitjant les pistes perquè puguin preparar-se. «Hem de fer entrenament amb neu i esquiar a casa no desgasta tan mentalment», concloïa Erola. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT