PUBLICITAT

Ordino

Destresa amb la safata

Una seixantena de joves participen en la cursa de cambrers de la Mostra Gastronòmica d’Ordino, on l’equilibri i la rapidesa són claus per guanyar

Tres joves participen en la Cursa de cambrers.
Tres joves participen en la Cursa de cambrers. | Xavier Pujol

«Valorem l’equilibri, la rapidesa, l’agilitat i la concentració perquè han de superar un circuit, i això demostra que el treball de cambrer no és una feina fàcil», va explicar la directora de l’Escola Internacional en Administració Hotelera i Turística Vatel, Roser Daban, entitat que va organitzar la competició. Dit i fet: una seixantena d’alumnes de la formació d’hostaleria del Lycée Compte de Foix i cambrers professionals van participar ahir a la tercera edició de la Cursa de cambrers, avantsala de la Mostra Gastronòmica d’Ordino. 

Poques gotes de cervesa van vessar al terra del i els favorits van destacar des de la primera ronda classificatòria. José Juan Constantino, un jove de 17 anys estudiant de primer de cuina del Lycée va guanyar amb solvència i es va endur un premi de 400 euros en metàl·lic. El cocteler Nicolás Chapo va ser segon i va guanyar 150 euros, i el cambrer professional Alejandro Gobbi va ser tercer i va recollir 50 euros. Tots, a més, es van endur entrades per al Centre Esportiu d’Ordino.

«El més important és tenir equilibri i posicionar bé la safata», va explicar un dels participants i alumne del Lycée, Eric Gardes, de 19 anys, que també va indicar que els gots de plàstics, amb els quals es competia, ho feien més complicat «perquè pesen menys que els de vidre». En aquesta edició, el circuit de la cursa es va millorar. «L’hem complicat», va assegurar l’alumna de Vatel, Carla Nofre, de 18 anys. Tot i això, els participants van demostrar una gran destresa amb la safata. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT