PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Esmena a la Llei de la Fundació Privada de l’Escola Meritxell

El PS demana reforçar la presència dels familiars i tutors dels usuaris

Per El Periòdic

El PS demana reforçar la presència dels familiars i tutors dels usuaris
El PS demana reforçar la presència dels familiars i tutors dels usuaris | MARICEL BLANCH

El PS considera necessari que el paper dels representants dels usuaris i els seus familiars o tutors legals al patronat de la futura Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell sigui substancialment més rellevant i reforçar-ne la seva presència a l’òrgan. Aquests són dos dels objectius de les esmenes que els consellers generals de la formació han presentat a la llei, ara a tràmit parlamentari. Entre altres funcions, entenen que dit òrgan hauria de tenir la possibilitat de fer una proposta dels preus dels serveis i d’encarregar les auditories econòmiques i de la qualitat dels serveis, així com de fixar els objectius que ha de complir el director de l’entitat. 

Els socialdemòcrates també proposen que sigui el Ministeri de Salut i no la CASS qui tingui un representant al patronat permanent. D’aquesta forma, hi formarien part el Bisbat d’Urgell i tres dels ministeris amb competències relacionades amb les finalitats i les activitats de la Fundació: Afers Socials, Educació i Sanitat. Des de la formació s’entén que la parapública, «com a prestadora de serveis» no hauria d’estar a l’òrgan sinó que la seva gestió «ha d’estar coordinada políticament per l’acció del Govern». 

Les esmenes dels consellers generals socialdemòcrates també persegueixen dotar de més atribucions al patronat. Així, proposen que aquest òrgan hagi d’elaborar un informe previ abans que el Govern fixi els preus dels serveis. Les esmenes presentades el faculten per elaborar de forma anual aquest document, ja que «entenem necessari que tingui almenys un caràcter consultiu». 

El patronat, si s’accepten les esmenes del PS, també tindria entre els seves atribucions la d’encarregar, com a mínim un cop cada dos anys, una auditoria de control de qualitat. Es considera que en «una entitat tan important com és l’Escola Especialitzada de Nostra Senyora de Meritxell per l’àmbit que cobreix cal ser especialment curós en el seguiment del seu funcionament i assegurar que el servei que es presta és l’adequat». 

A més, el PS vol dotar l’òrgan d’una altra funció: la d’establir els objectius generals d’actuació que han de guiar l’acció de la direcció general. 
En total, els parlamentaris del PS han fet 16 esmenes al projecte de llei de la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell, propostes de canvis que afecten tant el mateix text com als estatus de la futura entitat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT