PUBLICITAT

Andorra la Vella

La gent gran podrà testar el seu grau de fragilitat a Sant Julià

La diada, dins del projecte Aptitude, reunirà a més de 150 professionals

Benazet, Álvarez i Heras, a la presentació de la jornada.
Benazet, Álvarez i Heras, a la presentació de la jornada. | M.F.

En el marc del projecte transfronterer Aptitude, el SAAS organitza el pròxim 30 de novembre una jornada dedicada a la fragilitat de la gent gran, que suposa el pas previ a la dependència i que Salut vol prevenir, ja que afecta 4.000 persones grans a Andorra, el que suposa el 30% del col·lectiu. El projecte pretén fer un cribratge sobre l’impacte de la fragilitat en els majors de 65 anys i extreure’n un seguit de recomanacions. Per això, durant la jornada els padrins podran testar el seu grau de fragilitat completant a través de la simulació del test que aplicarà pròximament l’Hospital de Meritxell. D’aquesta manera, podran mesurar les seves capacitats físiques i cognitives. A més, es realitzaran tallers perquè puguin millorar la seva autonomia.
A la jornada, que se celebrarà de 10 a 13 hores al Centre de Congressos de Sant Julià de Lòria, s’espera l’assistència de més de 150 experts del sector en els simposis per a professionals, tant d’Andorra com provinents de França i Espanya, en els quals s’abordaran qüestions com les eines per mesurar la capacitat intrínseca que ha definit l’Organització Mundial de la Salut, les accions de proximitat per al maneig i el seguiment de les persones grans i la silver economy, que tracta els lligams entre els industrials i els professionals.

Iniciativa transfronterera

El projecte Aptitude –Actuar per a la prevenció transpirinenca de la dependència en les persones grans– forma part del Poctefa 2014-2020 i estan implicades les regions d’Occitània, Navarra, Catalunya i Andorra. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT