PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

Conveni de col·laboració per una «festa major segura»

Sant Julià s’uneix a Stop Violències en la seva lluita contra el masclisme

Per Victoria Gómez Pérez

La presidenta d’Stop Violències i el conseller de Cultura lauredià, ahir.
La presidenta d’Stop Violències i el conseller de Cultura lauredià, ahir. | ANA / M. F.

El Comú de Sant Julià de Lòria és «l’única» corporació que ha decidit sumar-se a l’associació feminista Stop Violències per lluitar contra la cultura de la violació i aconseguir, d’ara endavant, «tenir festes majors més segures» per a tothom. 

Durant l’últim any, Stop Violències va realitzar un «estudi de carrer», subvencionat pel Govern, per constatar quin és el nivell real de violència sexual i sexista entre els joves del país i d’aquí es van extreure unes conclusions que van fer extensibles a les institucions. El comú lauredià, amb el conseller de Cultura, Josep Roig, al capdavant, va decidir unir-se i ahir va signar un conveni de col·laboració per dur a terme diferents accions conjuntes que ajudin a preveure la violència envers les dones, especialment en esdeveniments de gran afluència. La presidenta de l’associació, Vanessa M. Cortés, va assegurar que actualment hi ha una gran «falta d’educació» entre els joves i pròximament s’iniciarà una nova campanya a les escoles centrada en «consentiment sexual, alcohol i festa». En aquest sentit, va recordar que l’estudi anterior  plantejava a les adolescents si havien «patit o presenciat» violència de gènere; dues de cada 20 van respondre que sí, però «la majoria va reconèixer no saber-ho», el què, segons Cortés, és «molt preocupant». 

Stop Violències va lamentar que la resta de comuns no s’hagin interessat per la seva iniciativa, tot admetent que el seu missatge «incomoda però és la realitat». 

 

L’alcohol, l’altre problema

D’altra banda, Roig va reconèixer que amb aquesta col·laboració també esperen poder abordar un altre «fenómen molt visible» a la parròquia com és el «botellón». Conscient que la festa major de Sant Julià és de les més concorregudes, el conseller va manifestar que no disposen de prou efectius del cos de Policia per a una gestió adequada de l’ordre públic i va afirmar que només hi ha «un agent per cada 2.000 persones». 

Cortés també va explicar que el consum d’alcohol està directament relacionat amb la cultura de la violació, ja que moltes vegades s’utilitza com a excusa per justificar qualsevol mena d’abús. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT