PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Principat s’omple a vessar per donar la benvinguda al Nadal

Les retencions de trànsit provoquen cues a Sant Julià i a la frontera del riu Runer

Per El Periòdic

El cap de Govern, Toni Martí, i la cònsol Conxita Marsol, inauguren les llums.
El cap de Govern, Toni Martí, i la cònsol Conxita Marsol, inauguren les llums. | ANA / M. M.

Andorra es va omplir de gom a gom per donar la benvinguda al Nadal. La il·lusió per les dates que s’aproximen i les ganes de comprar els regals van fer que residents i turistes convertissin les avingudes Meritxell i Carlemany en el Portal de l’Àngel andorrà. L’encesa de llums, sobretot la del túnel de llum d’Andorra la Vella, inaugurat pel cap de Govern, Toni Martí, i la cònsol major, Conxita Marsol, va fer les delícies de tots, fins al punt que per un moment els adults també va ser nens i les autoritats assistents van bellugar el cos al ritme de la música nadalenca després de fer el popular compte enrere, al que s’hi van sumar els centenars de persones que s’hi van apropar. El Poblet de Nadal de la capital va ser una de les grans atraccions del cap de setmana. No cabia ni una agulla en les parades situades a la plaça del Poble on es respirava l’autèntic esperit nadalenc.

L’avançament de la fira de Santa Llúcia a Sant Julià de Lòria per potenciar-la i donar-li més vida, ja que normalment començava pel Pont de la Puríssima, va tenir els seus fruits. Centenars de persones es van apropar per comprar peces pel pessebre i elements per l’arbre de Nadal, així com per gaudir d’espai gastronòmic i de dolços de Nadal. A més, els infants, molt il·lusionats, van poder dir-li al Pare Noel que havien sigut molt bons durant l’any. 

Trànsit dens i accident a la C-16 

La Mobilitat a l’interior del país va ser densa gran part del cap de setmana i es van produir les retencions previstes pel departament de Mobilitat: dissabte, d’entrada al Principat, es van produir cues de fins a tres quilòmetres a Sant Julià. Ahir a la tarda, de sortida, les retencions, de dos quilòmetres, es van produir a la frontera hispanoandorrana. 

No va haver-hi accidents a la xarxa viària, però el dissabte al matí dos andorrans van resultar ferits en un xoc frontal entre dos vehicles, models Seat i Toyota, a la C-16, a l’altura de Bagà. L’accident es va produir, segons fonts policials, quan un dels dos turismes va envair el sentit contrari per causes que encara no es desconeixen. Els dos ocupants d’un dels turismes, una dona de 82 anys i un home de 84 van resultar ferits en estat crític i en estat greu, respectivament. Els dos andorrans, en estat menys greu, van ser traslladats a l’hospital comarcal Sant Bernabé de Bagà. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT