PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Primer repte assolit

El MoraBanc perd de 8 amb el Ratiopharm Ulm, però li serveix per classificar-se per al Top16 per primer cop

Per Joan Josep Blasco

Dylan Ennis no pot evitar la cistella de Javonte Green, ahir.
Dylan Ennis no pot evitar la cistella de Javonte Green, ahir. | Florian Eisebitt

Durant la temporada es plantegen diferents objectius, a complir a mida que es completa el curs. El primer s’ha aconseguit. El BC MoraBanc Andorra segueix viu a l’EuroCup i es classifica per primer cop per al Top16. Ho fa, amb una derrota, però el balanç amb el que es desplaçava a Alemanya li permetia tenir un coixí per obtenir el bitllet una jornada abans de concloure la primera fase. El conjunt del Principat perdent de vuit punts o menys obtenia la classificació, i aquesta va ser precisament la diferència que va patir davant el Ratiopharm Ulm (88-80).

Els dos conjunts tenien coses a dir en aquest partit de cara als seus objectius. Si un jugador va sortir realment endollat a la pista va ser Shurna. El nord-americà anotava els vuit primers punts del MoraBanc, amb dos triples inclosos. Entremig també havia anotat des de la distància Evans. I és que els dos equips van intentar-ho repetidament des de més enllà dels 6,75 metres durant la primera part, intentant-ne fins a 27 en els 20 primers minuts de partit. Acabarien amb 48. Vitali també n’aconseguia un per marxar de 7, però els alemanys obtenien un parcial de 10-2 per tornar a manar en el marcador (18-17), amb un Guenther que sortia a la pista per encapçalar el joc i anotar, amb sis punts seguits. Els d’Ugrai portaven a concloure el quart 22-19.

Schilling des de la línia de tirs lliures posava per davant als locals, esperonats per l’afició, amb Guenther mostrant l’encert de tres. Dues recuperacions andorranes finalitzaven amb cistelles ràpides d’Albicy i Upshaw, i un triple de Walker tornava a capgirar l’electrònic. La igualtat imperava i les mínimes avantatges es repetien en ambdós costats. Tal és així que amb un empat s’arribava a la mitja part (43-43).

Intermitència

Al segon temps els andorrans van jugar massa a ratxes, que no va permetre comptar amb una fluïdesa que hagués portat a un final diferent. Un parcial de 16-3 va permetre al Ratiopharm posar-se per primer vegada 10 punts per sobre (61-51). Green va tornar-se impecable, amb sis punts consecutius, amb dues recuperacions incloses. Ennis apareixia en comptagotes, però no estava acompanyat pels seus companys. La tendència no era bona, però va canviar la dinàmica gràcies al canadenc, Shurna, Whittington i Jelinek. Així es reduïen distàncies al màxim i el MoraBanc seguia dins el partit. En el tram final Radosavljevic permetia al conjunt teutó seguir manant (66-61).

Dos tirs lliures d’Ennis al tram final permeten obtenir la classificació quan l’equip estava 10 a sota

El domini va continuar amb Green i Guenther per tornar a la barrera dels 10 punts (71-61). El temps premiava i el matx es tornava a complicar. Un triple de Whittington esperonava als seus, després d’estar l’equip més de dos minuts sense anotar; i els punts d’Ennis i Jelinek permetien de nou tornar a fer la goma, que s’estirava un altre cop mitjançant un triple de Kraemer i un 2+1 de Miller. La dinàmica es repetia amb un triple de Jelinek i els punts d’Ennis i Albicy, amb Kraemer veient cistella de tres per trencar la ratxa. Miller estava entonat i va acabar decidint l’enfrontament. Ja estava perdut, però calia tenir en compte l’average. Era pel que es jugava el temps que restava, perquè el MoraBanc es trobava 10 a sota. Dos tirs lliures d’Ennis permetien perdre de vuit i obtenir la classificació per al Top16 a la penúltima jornada. Primera prova superada.

Navarro: «A veure si això ens dona una empenta»

El tècnic basc mostrava la seva satisfacció per la classificació. «Hem d’estar contents i a veure si això ens dona una empenta per aquest esprint final abans que acabi la primera volta de la Lliga Endesa, i podem seguir optant al segon objectiu de l’equip, que és entrar a la Copa del Rei», assegurava, destacant la igualatat exitent a l’EuroCup, on de moment «cap grup té tancat el primer classificat». Especialment al del MoraBanc, en el qual «quedarà primer el del darrer bombo, diguéssim el de menor nivell», que és el Mònaco, el pròxim rival, que era de principi «el més fort i ho ha demostrat. Seran els que segurament guanyin en el grup». Fins i tot el Brescia, que sortia com a més fluix, ha estat capaç de «guanyar als equips de dalt».

PUBLICITAT
PUBLICITAT