PUBLICITAT

Andorra la Vella

Primeres declaracions per la investigació del possible frau a la mútua

Dirigents sindicals i membres de la comissió estan citats

Per Meritxell Prat

Vista de l’entrada a la seu de la fiscalia.
Vista de l’entrada a la seu de la fiscalia. | MARICEL BLANCH

La fiscalia va obrir fa uns dies una investigació d’ofici per mirar d’aclarir el possible frau a la mútua dels funcionaris de l’administració i fonts jurídiques van confirmar a EL PERIÒDIC que ja s’han produït les primeres declaracions. Es tractaria de persones citades com a testimonis que van fer la seva exposició davant d’autoritats policials, que són els encarregats, per ordre del ministeri públic, de prendre declaració. Si bé no ha transcendit detalls de les seves explicacions, les mateixes fonts van aclarir que en el marc d’aquesta investigació ja s’han citat diversos dirigents sindicals i membres de la comissió de la mútua per mirar d’aclarir com es van produir les irregularitats i si l’actuació de la comissió va ser la correcta o no.


Fonts sindicals van admetre que els problemes a la mútua estan generant força malestar entre els diversos col·lectius i, sobretot, amb alguns dirigents.

Denúncia 

Cal recordar que la investigació de la fiscalia va transcendir el mateix dia que el CFPA va fer una roda de premsa per anunciar la presentació d’una denúncia a la Batllia per informar de les anomalies detectades i aconseguir que es puguin depurar responsabilitats si és que s’ha comès algun delicte. I és que el CFPA va donar el primer toc d’alerta el desembre del 2017, després que en el marc d’una comissió consultiva la representant del sindicat fos coneixedora del possible frau. Encara que des del primer moment van avisar la presidenta de la comissió de la mútua de la situació, segons va explicar el president del CFPA, Salvador Prieto, aquesta els va respondre que s’analitzaria cada cas i a partir d’aquí se sol·licitaria el retorn dels diners.


Arran d’un comunicat del SEP i el Sipaag en el qual es parlava d’un possible forat a la mútua de 300.000 euros, dels del sindicat policial es va reclamar a la presidenta de la comissió que se’ls informés del nombre total de funcionaris dels diferents departaments que s’havien vist afectats per les anomalies i que havien provocat que algunes persones haguessin cobrat dues vegades el seu període de baixa. Amb tot, se’ls ha negat aquesta informació assegurant que és confidencial. En canvi, la van poder veure publicada a les xarxes socials del SEP i el Sipaag. Davant d’aquesta situació i les acusacions de possible encobriment, des del CFPA es va reiterar la voluntat d’aclarir la situació i trobar «aquells que s’hagin volgut aprofitar del sistema». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT