PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El MoraBanc afronta un mes de gener de màxima exigència

El conjunt d’Ibon Navarro disputa 10 partits, dels quals tots els del Top16 i quatre de la Lliga Endesa

Per Joan Josep Blasco

Shurna condueix l’atac andorrà en el partit contra el Mònaco.
Shurna condueix l’atac andorrà en el partit contra el Mònaco. | Maricel Blanch

El començament d’any del BC MoraBanc Andorra serà de traca. Durant el mes de gener disputarà un total de 10 partits entre la Lliga Endesa i l’EuroCup. Precisament a la competició continental serà on s’ho jugarà tot en el Top16, perquè els sis partits de la fase els disputarà el primer mes del 2019.

El 2 de gener arribarà la primera cita. Serà a Croàcia davant el Cedevita Zagreb, al qual ja es va enfrontar la temporada passada. Després rebrà a l’Unics Kazan, amb qui també es va veure les cares en aquella ocasió, i viatjarà a Rússia per jugar amb el Zenit de Sant Petersburg. A la quarta jornada rebrà a aquest equip, per després fer el mateix amb el Cedevita i tancar el Top16 com a visitant, contra l’Unics Kazan. Per la confecció del grup  Francesc Solana, general manager del MoraBanc, remarca que «igual que dèiem que el grup de la primera fase era el de la mort per l’entitat dels equips, està clar que ens hem ajuntat amb tres altres rivals» del tot complicats, sobretot amb els dos russos, que «sempre busquen classificar-se per a l’Eurolliga».

Al club són conscients que «haurem d’estar molt bé al mes de gener per intentar quedar el més a munt possible», i més tenint en compte la quantitat de quilòmetres que completaran en els desplaçaments. Però la distància dels viatges no és cap excusa: «Hem d’estar acostumats a això». Per a Solana l’Unics és «un dels equips que està cridat a guanyar la competició», mentre que el Zenit «aspira a això». En breu es confirmarà el canvi a la banqueta russa, agafant les regnes de l’equip Joan Plaza. És un conjunt que «no està del tot sòlid però sí que té jugadors molt importants» que sempre aporten competitivitat. El Cedevita és el que el presenta en un nivell inferior, que «ha canviat la idea de joc» amb els canvis que s’han produït a la banqueta i la plantilla. Sito Alonso va començar el curs com a entrenador però va durar poc.

A aquesta etapa decisiva «arribem amb confiança. Tota la primera fase de l’EuroCup ha estat prou bona i sòlida. Hem fet un pas endavant i ara ens queda gaudir d’una segona fase amb partits molt exigents», en els quals «si estàs bé tens opcions de classificar-te». El plantejament no només és seguir sent forts com a local, on ho han guanyat tot, sinó també aconseguir victòries a domicili, tot i que «sabem el complicat que és guanyar fora de casa a Europa. La demostració és que venen a Andorra i els costa molt guanyar-nos». 

Per la seva part el tècnic del MoraBanc, Ibon Navarro, destaca que es troben en «un grup molt atractiu en el qual intentarem competir», amb els dos conjunts russos que són «candidats a guanyar l’EuroCup», i un Cedevita que «l’últim més ha anat cap a dalt, amb jugadors que han anat incorporant que els han permès sumar més». Però el conjunt andorrà no només té un calendari exigent a Europa, sinó també a la Lliga Endesa. Dels 10 enfrontaments al gener, quatre són de Lliga Endesa. Davant el Monbus Obradoiro, San Pablo Burgos i Tecnyconta Saragossa tancarà la primera volta, on es troba el tall de la Copa del Rei, i la segona la començarà davant l’UCAM Múrcia.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT