PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Afers Socials lloga dos pisos per als infants i joves de la Gavernera

Viuran vuit persones amb suport les 24 hores a partir del gener

Per El Periòdic

Vista exterior del Centre d’Acolliment d’Infants i Joves de la Gavernera.
Vista exterior del Centre d’Acolliment d’Infants i Joves de la Gavernera. | Maricel Blanch

A partir del mes de gener alguns dels infants i joves que resideixen al Centre d’Acolliment d’Infants i Joves (CAI) de la Gavernera disposaran de dos pisos a Escaldes-Engordany. El Consell de Ministres de dimecres va aprovar els contractes d’arrendament, que tindran una durada de cinc anys.

Com va avançar la secretària d’Estat d’Afers Socials i Ocupació, Ester Fenoll, durant la campanya d’acolliment familiar celebrada el passat 6 de gener, el ministeri d’Afers Socials busca potenciar un nou model d’atenció a la infància, apostant pels recursos de proximitat i de comunitat, i afavorint que puguin compartir activitats en el seu dia a dia de manera més inclusiva, com per exemple anar al parc. 

Es tracta de dos habitatges «del centre urbà», va dir Fenoll, en els quals viuran entre quatre i cinc infants en cadascun d’ells amb suport les 24 hores del dia, ja que tindran uns educadors i referents assignats de manera fixa. En cas que sigui necessari també es comptarà amb el suport del personal de l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell. 

Fenoll va assegurar que es vol que aquests infants «visquin en un barri, com qualsevol de nosaltres, que puguin anar a comprar el pa, a jugar al parc, que tinguin veïns i una vida com la de tots». Segons la secretària d’Estat, «per molt que es treballi per donar els millors matisos de llar i de casa al CAI, potser és més fàcil aconseguir-ho en un entorn normalitzat». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT