PUBLICITAT

Sort

Doctor Music reduirà la zona d’aparcament i d’acampada

Les modificacions permetrien complir els requisits pel festival d’Escalarre

Per El Periòdic

Imatge panoràmica de Santa Maria d’Escalarre.
Imatge panoràmica de Santa Maria d’Escalarre. | RÀDIOSEU

Els responsables del Doctor Music Festival Rencarnation Editon, que s’ha de celebrar al juliol a Escalarre (Pallars Sobirà), plantegen la reducció de la meitat dels aparcaments i una part de la zona d’acampada per aconseguir el vistiplau de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i fer el festival en els terrenys que estan en part en una zona inundable. Des de l’entitat ecologista Ipcena, Joan Vàzquez, va assegurar a que «no hi ha temps material» per fer les modificacions i considera que el festival no s’acabarà celebrant.Doctor Music preveu contractar noves zones d’aparcament en cotes més altes per alliberar aquelles que estan situades a la zona de flux preferent (ZFP), més properes al riu. En aquest sentit, volen crear aparcaments dissuasius en poblacions que estiguin a 30 o 60 minuts de distància del recinte del festival. 

A partir d’aquí, l’organització facilitaria un «transport llançadora» per portar els assistents fins a l’espai de concerts. Una altra de les mesures que han afegit a les al·legacions a l’ACA és l’eliminació de la zona d’acampada del marge dret del barranc d’Unarre. Són sis hectàrees que l’organització considera «difícilment recuperables» per a cap ús i que també comportarien la pèrdua d’un escenari per a actuacions musicals.Així mateix, els promotors proposen la creació d’un sistema de predicció meteorològica «exprés», que inclou el seguiment de diferents models, amb dades en temps real.

 

40.000 persones

Tot i la proposta d’aquestes modificacions, des de Doctor Music es recalca que el festival tal com està plantejat s’hauria de desenvolupar en part en zona inundable i que, per tant, l’única alternativa que poden oferir perquè no es prohibeixi és anul·lar-lo. Tanmateix, indiquen que una reducció de l’aforament no és viable si es tenen en compte els costos de producció i el que cobren els artistes. La viabilitat econòmica de l’esdeveniment comporta que hi assisteixin com a mínim 40.000 persones.

Segons argumenta l’organització, «l’única zona inundable ocupada per l’acampada presenta una inundabilitat de 10 centímetres, que només podria suposar una evident incomoditat per a les persones si fallessin els sistemes de prevenció i mesura, així com els protocols d’actuació», van assegurar.

 

Poca definició tècnica

El portaveu d’Ipcena, Joan Vàzquez, en relació amb les al·legacions de Doctor Music opina que tenen «poca definició tècnica» i que caldrà fer una nova tramitació per dur a terme l’esdeveniment, per a la qual «no hi ha temps material». És per això que va instar la promotora a què digui si es busca un altre emplaçament per fer el festival o si finalment no l’acabaran fent. Vàzquez també va alertar que en cas que s’autoritzi la proposta musical amb les condicions actuals «s’incompliria el principi legal» i per això des d’Ipcena es portaria el cas a la fiscalia. 

El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isús, va valorar positivament les modificacions de Doctor Music pel que fa al projecte del Festival d’Escalarre, va informar Ràdio Seu. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT