PUBLICITAT

Andorra la Vella

L'IPC puja una dècima al febrer

Augmenten els preus dels productes petroliers respecte al mes de gener

Per El Periòdic

Benzinera de Sant Julià de Lòria.
Benzinera de Sant Julià de Lòria. | Arxiu ANA

L'Índex de Preus al Consum (IPC) del mes de febrer s'ha situat en el 0,3% (febrer del 2018: 0,8%) la qual cosa suposa l'augment d'una dècima respecte al mes de gener (0,2%). D’altra banda, la inflació subjacent se situa al 0,1% en relació al mateix mes de l’any 2018. La inflació subjacent és la variació de l’IPC sense tenir en consideració els productes energètics i els productes frescos. Cal destacar l’augment dels preus dels productes petroliers respecte al mes de gener del 2019.

Els principals grups de l’IPC que provoquen que la variació anual del mes de febrer augmenti en una dècima respecte a l'enregistrada el mes de gener són el transport, amb una variació del -1,8% (0,5 punts superior a la del mes de gener), un augment causat pel creixement dels preus dels carburants i lubricants, respecte al mateix mes de l’any anterior, i salut. Aquest grup augmenta un 1,7%, una dècima superior a la del mes de gener, a conseqüència d’un increment dels preus dels productes farmacèutics.

D'altra banda, els grups de l’IPC que moderen la variació anual són esbarjo, espectacles i cultura, amb una variació del -1,7% (1,6 punts inferiors a la del mes de gener), una disminució causada per l’entrada en promoció dels preus dels béns duradors per la recreació a l’exterior, i hosteleria i restauració, amb una variació del +1,1% (8 dècimes inferiors a la del mes de gener), a conseqüència d’una disminució en els preus dels allotjaments turístics respecte al mateix mes de l’any anterior.

La variació anual de l’IPC d’Espanya de febrer de 2019 se situa al +1,1% (gener 2019 +1%). La variació anual de l’IPC de França de febrer de 2019 se situa al +1,3% (gener 2019 +1,2%). Les dades han estat facilitades aquest dilluns pel departament d'Estadística del Govern.

PUBLICITAT