PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La primera nit sota les estrelles

Llobera i Arnabat acaben avui l’etapa non-stop després de més de 36 hores al desert

Per Anna Ribas

Josep Maria Arnabat prepara la seva moto abans de l’etapa non-stop.
Josep Maria Arnabat prepara la seva moto abans de l’etapa non-stop. | Actiongraphers

El 1000 Dunes és una prova de resistència i aventura que busca un pilot complet, per això cada etapa és diferent de l’anterior. L’únic denominador comú és la navegació. Ahir era el torn de l’etapa non-stop, on els pilots no van descansar en els campaments sinó que havien de dormir sota les estrelles en uns punts marcats dins del road-books. Després d’enfrontar-se a les dues primeres especials de l’etapa i amb 200 quilòmetres fins a arribar als punts on podria dormir, Margot Llobera va explicar que «és el primer dia que arribem d’hora, però ara ens queden 200 km de carretera. En la primera especial hem hagut de sortir una mica abans perquè m’he perdut i a la segona han estat 150 quilòmetres. He obert pista tota l’estona i estic molt contenta de sumar quilòmetres i de fer-ho bé, prenent bones decisions».

Els pilots van començar ahir a primera hora del matí en una sortida tipus motocròs des de Merzouga i han d’arribar avui abans de les vuit de la tarda, hora marroquina, a Nador per poder embarcar-se direcció a Almeria i fer l’última etapa per equips. 

L’etapa non-stop arriba després de la dels 13 pics, una jornada molt dura i llarga en la qual s’havien de coronar les 13 súperdunes de Merzouga. «Va ser molt complicat, però crec que ens en vam sortir molt bé. No vaig poder acabar l’especial, era tot fora pista i tota l’estona navegant amb dunes i herbes de camell. Va ser una etapa molt física, se’ns va fer de nit i vam anar al límit, era molt físic. És un entrenament boníssim», apuntava Llobera.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT