PUBLICITAT

Encamp

Seguir sent imbatibles

L’FC Andorra acull el Llagostera amb les baixes de Rubén Bover i Rai Marchan al mig del camp

Per Anna Ribas

Moha Keita lluita per la pilota en un partit anterior.
Moha Keita lluita per la pilota en un partit anterior. | Xavier Pujol

El Prada de Moles dona sort a l’FC Andorra. Els de Gabri Garcia se senten molt còmodes a casa i, per si no ho van demostrar prou l’any passat, ara tenen uns registres increïbles, on han aconseguit tres victòries i només un empat. De cara al duel d’aquesta tarda a les 17.00 hores contra el Llagostera, l’equip s’imposa el repte de seguir fent del terreny de joc d’Encamp el seu fortí. Un repte que hauran d’afrontar amb les baixes de Rubén Bover i de Rai Marchan, dos jugadors clau en el migcamp. Quant a la confiança que els aporta el Prada de Moles, l’entrenador Gabri Garcia va expressar que «ens trobem bé, estem còmodes jugant a casa, en el nostre camp i amb les dimensions que té. Crec que és clau per a nosaltres mantenir aquesta fiabilitat quan juguem a casa. Es tracta de sumar sempre aquí i d’intentar rascar punts a fora, i de moment ho estem fent. Aquest és una de les claus de per què estem a dalt de la taula».

Garcia: «El Llagostera és un equip que té les coses molt clares i que té un estil de joc directe que li funciona molt bé»

L’equip torna a jugar al Principat després de cedir el lideratge del grup amb un empat a Oriola. És per això que Garcia va expressar que «tornem a casa, a jugar al nostre camp, i crec que en aquest aspecte ens sentim còmodes tornant a competir amb la nostra gent. Tornem després d’un empat que ens va deixar un mal regust perquè crec que mereixíem més, però el futbol és així. Ara jugarem a casa per intentar aconseguir els tres punts contra un equip que fora de casa ha estat capaç de guanyar el Nàstic i l’Oriola, per tant és un conjunt que té les coses molt clares des de fa molts anys i que té un estil de joc molt directe que li funciona molt bé. Hem d’estar molt atents a aquest aspecte. A més són molt estratègics, crec que són dels més potents de la categoria»

L’equip s’enfronta a un rival que els pot servir per emmirallar-se, ja que, com va explicar el tècnic, «el Llagostera és un club que fa moltes coses bé i que segueix fent-les perquè estava a Segona Catalana i en 10 anys no sé si ha pujat sis o set vegades de categoria. És un club humil, que treballa molt i que està traient molt bon rendiment. A més, fitxa molt bé. Per tant, crec que és un gran exemple en el qual ens hem de fixar».

Les baixes

El conjunt del Principat no només no podrà comptar amb Rubén Bover per la fractura que té a la costella després de l’últim partit sinó que tindrà una altra baixa al el mig del camp. Tal com ha pogut saber EL PERIÒDIC, Rai Marchan, un dels jugadors que ha esdevingut crucial i que donava molta seguretat en el sistema del 4-3-3, va patir un neumomediastí, una afecció pulmonar. De moment, el jugador s’haurà de sotmetre a diverses proves i no se sap quan es podrà comptar amb ell. 

Garcia: «Crec que tenim una plantilla molt àmplia, amb 25 jugadors que tenen un nivell molt alt i en el quals confio plenament»

Pel que va a Bover, Garcia va apuntar que «ha estat una setmana en què hem perdut a Rubén [Bover] però hem recuperat a Javi [Martos]. Per sort tenim una plantilla molt àmplia, amb 25 jugadors, i tots tenen un nivell molt alt. Estic molt content amb aquests jugadors i confio plenament en ells. La pèrdua de Rubén, que està sent un dels jugadors clau de la temporada, com ja ho va ser l’any passat, es podrà suplir amb altres membres de l’equip. Serà diferent però podrem rendir a un nivell bo».

Pel que fa al sistema de joc que faran servir, va afegir que «hem d’acabar de decidir quin sistema utilitzarem. La veritat és que aquest any hem estat bastant fidels al 4-3-3 o 4-1-4-1. L’any passat sí que optàvem per un 4-2-3-1 però aquest curs hem volgut incrementar  aquesta fidelitat als altres sistemes, que nosaltres pensem que són els millors. Tot i això, de vegades els sistemes s’han de modificar en funció dels jugadors que tens disponibles, per això tenim l’opció d’afegir un sistema de doble pivot de cara al partit contra el Llagostera».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT