PUBLICITAT

Andorra la Vella

Futur incert del Sitca per la manca de relleu a la junta

Després de la dimissió de Santi Pérez ningú ha agafat les regnes

Per Meritxell Prat

Matarrodona i Pérez en una assemblea del Sitca.
Matarrodona i Pérez en una assemblea del Sitca. | MARICEL BLANCH

El Sindicat de Treballadors del Comú d’Andorra la Vella (Sitca) no passa pel seu millor moment. De fet, l’entitat presenta un futur d’allò més incert si es té en compte que des que el darrer president, Santi Pérez, va presentar la seva dimissió el passat mes de maig, ningú n’ha agafat el relleu i no està clar que es pugui renovar, per ara, la junta.


Pérez va dimitir després de considerar que els principals objectius amb els quals havia accedit a la junta ja s’havien complert. En destaca especialment la resolució del conflicte pel GAdA, que després d’anys de litigi s’ha pogut desencallar amb una resolució que ha satisfet els treballadors. A més, des de la corporació també s’ha accedit a regular un nou sistema de gestió de l’acompliment. 
Amb tot, Pérez va admetre que també havien quedat altres temes pendents, com certes millores en la jubilació anticipada. Amb tot, era partidari que aquesta lluita l’assumís una nova junta. De moment, però, no hi ha relleu. «No sabem què passarà. Ens pensàvem que hi hauria algú, però de moment ningú ho vol agafar», va explicar. Per tot plegat, mostra dubtes sobre el futur del sindicat. «No descarto que pugui desaparèixer», va admetre.


No és la primera vegada que el Sitca passa un mal moment. De fet, Pérez va entrar com a vicepresident el 2018 després de molt temps de quasi nul·la activitat. Posteriorment, per la dimissió de la presidenta, Emi Matarrodona per concórrer a les eleccions de l’abril, ell va agafar-ne el relleu. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT