PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Abril sense visitants i amb les fronteres del Principat tancades

L’entrada de vehicles cau més del 90% durant l’abril i un 12% en els darrers dotze mesos

Per El Periòdic

| Maricel Blanch

Cap turista ha pogut accedir aquest darrer mes d’abril al Principat, a causa de les mesures restrictives de protecció impulsades pel Govern d’Andorra i els països veïns. La reducció de la mobilitat a les fronteres, va caure fins al 91,8% respecte a l’abril de l’any 2019, registrant un percentatge negatiu del 98,5% a la francoandorrana i un 89% a l’hispanoandorrana. Unes dades que també s’expliquen amb les mesures extremes de tancament de fronteres determinades per la Unió Europea a mitjans de març.

Compres, esports i natura

El motiu principal del turisme al Principat durant tot l’any són les compres, les quals, durant la temporada de primavera, inclús, apugen al 70%. En segona instància, la pràctica esportiva, sobretot en temporada d’hivern, i en tercer lloc, la natura. En aquest sentit, durant aquest darrer mes, en que s’ha restringit efectuar aquestes activitats, s’ha registrat que el nombre de turistes i el d’excursionistes van disminuir un 23,6% i un 42,5% respectivament. Per país de procedència, la davallada més significativa la van presentar els turistes francesos (36,8%), seguits dels espanyols (34%) i els visitants d’altres procedències (27,1%).

Tot i així, els mesos d’abril i de maig són un període de temporada baixa, el qual sembla estimar que la repercussió econòmica de la crisi serà menor que si hagués estat en temporada alta, com és l’hivern. D’acord amb les previsions de reobertura al juliol, s’espera un retorn de visitants al Principat, ja que coincidirà amb el primer mes de la temporada d’estiu, que és d’alta influència. 

Turismes i mercaderies

A més, si s’analitzen les dades d’entrada els turismes presenten una davallada del 93,8% i el de vehicles pesants un increment del 7%. Així, van entrar un 91,5% menys de turismes espanyols i fins a un 99% menys dels francesos. Tenint en compte els primers quatre mesos de 2020, la caiguda de l’entrada dels vehicles és del 32%: un 29,9%, d’Espanya i un 36,6% de França. L’entrada de vehicles pesants des d’Espanya és la única que va incrementar fins al 13,9% per la frontera hispanoandorrana. Tanmateix el percentatge total disminueix, ja que per França va baixar al 39,3%.

Pel que fa a les dades de la resta de l’any, els visitants han disminuït en un 12%. En concret, els francesos han disminuït un -12,8% i els espanyols un -12%. D’aquesta manera, durant els dies acumulats del 2020 s’ha mantingut l’activitat turística un 62% del temps i els visitants presenten una davallada d’un 34,2%, en relació amb el mateix període de l’any anterior.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT