PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els cinemes reobren respectant la distància entre butaques

L’entrada costarà tres euros, però les sessions es veuran reduïdes

Per Victoria Gómez Pérez

Una sala de cinema abans d’un passi.
Una sala de cinema abans d’un passi. | Alex Lara

Els Cinemes Illa Carlemany es preparen per reobrir divendres de la setmana vinent, 5 de juny, amb una sèrie de canvis que garanteixin tant la seguretat dels treballadors com la dels espectadors. Així, el director de Cinemes, Jordi Torres, va recomanar a totes les persones que vulguin tornar a les sales que adquireixin prèviament les seves entrades a través del web, malgrat que les taquilles continuaran funcionant per a qualsevol imprevist. Minuts abans que comenci la sessió es crearà al vestíbul una filera per ordre d’arribada i un acomodador acompanyarà els espectadors organitzats en unitats familiars o d’amics a l’interior. Cadascú triarà a on vol seure, sempre que es respecti el metre i mig entre els diferents grups. «El Govern no ens ha obligat a reduir l’aforament al 30%, sinó que omplirem fins a esgotar la distància de seguretat. No sabem quantes butaques es podran ocupar, ja que variarà en funció dels nuclis de persones i del dia», va explicar Torres, tot recordant que Cinemes Illa Carlemanya compta amb un total d’un miler de seients repartits en diverses sales en què caben de 60 a 300 espectadors.


Higiene i seguretat

L’ús de mascareta no serà obligatori, «ja que això ho ha de decretar el Govern, no els cinemes», però, com a la resta dels espais públics, serà recomanable. El que sí que s’oferirà tant a l’entrada com a la sortida serà gel hidroalcohòlic i el personal anirà degudament protegit. 

Quant a la venda de menjar i begudes, Torres va avançar que es mantindran les crispetes i els refrescos, però desapareixeran les llaminadures a granel que es vendran en bosses precintades.

Per tal d’incentivar la tornada dels espectadors al cinema, la direcció també ha decidit rebaixar el preu de l’entrada que costarà entre 3 i 3,5 euros. El nombre de sessions, però, també es veurà reduït, ja que la distribució a les pantalles d’Andorra prové del mercat espanyol que no preveu reobrir fins al 26 de juny. «La primera gran estrena està prevista pel 7 de juliol. De moment, estrenarem les pel·lícules que teníem previstes abans del confinament que són Cuestión de Justícia i Clara i el lladre de pomes, infantil i en català», va anunciar el director. Tanmateix, s’està estudiant la possibilitat d’emetre grans clàssics o pel·lícules no estrenades mentre la cartellera no torna a la «nova normalitat». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT