PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El MoraBanc entrena per primera vegada en grup i sense restriccions

Sy es podrà reincorporar als entrenaments demà després d’haver passat la quarantena i la PCR

Per Miquel López-Egea

Ibon Navarro dirigeix el primer entrenament en grup després de la pandèmia, ahir.
Ibon Navarro dirigeix el primer entrenament en grup després de la pandèmia, ahir. | BCA

Tot arriba. En aquest cas, els jugadors del MoraBanc Andorra van poder-se entrenar ahir per primera vegada en grup i amb contacte, fet que suposa un pas important de cara a l’evolució de la pandèmia. L’equip feia 81 dies que no entrenava conjuntament i per tant, ahir, per fi, ho va poder fer sense cap restricció ni impediment.

D’aquesta manera, Ibon Navarro va poder dirigir el seu primer entrenament amb quasi tots els jugadors per preparar la fase final de la Lliga Endesa que se celebrarà del 17 al 30 de juny a València. En aquest sentit, Bandja Sy dissabte i ahir va fer treball individual i després d’haver passat la PCR, té permís per començar els entrenaments. Per tant, el tècnic disposarà de tots els seus jugadors demà, ja que avui no entrenen. 

Això sí, el MoraBanc no és l’únic conjunt que ja treballa en equip perquè el Reial Madrid, Barça, Iberostar Tenerife i Unicaja també van començar-los fa uns dies.
En aquest sentit, els andorrans es troben preparant els duels que hauran de jugar contra el Reial Madrid, Casademont Saragossa, San Pablo Burgos, València Basket i Herbalife Gran Canària. En joc hi ha un bitllet per a la semifinal de la competició i donar la sorpresa, tal com ja va fer l’equip a la Copa del Rei.
En aquesta línia, el tècnic ajudant, Paco Vázquez, va comentar després de l’entrenament que «ha estat molt positiu, ha estat un canvi abismal en comparació amb el primer dia, que estaven encartonats». «Està clar que no estem ni estarem al 100%, però la progressió ha estat la de treure la por a les lesions. Ja estem a la part final de la progressió de la planificació», revelava. També va indicar que «estem fent una pretemporada però diferent, ja que en aquest cas, anem a una competició crua i pelada, haurem d’anar amb compte pel que fa a rotacions i intentar que tothom pugui aportar coses perquè seran partits molt seguits. Haurem d’anar amb compte». «La gent té ganes, esperem que tot sigui positiu quan arribi aquest moment», desitjava.

D’altra banda, va puntualitzar que «encara que tenen ganes, fan unes lectures equivocades però és normal, són sensacions beneficioses per a ells: tenen ganes de començar-se a enfrontar els seus companys d’equip i en dues setmanes, contra els altres jugadors».

El retorn de Walker

Divendres, David Walker ja es va poder entrenar per primera vegada després d’haver passat la quarantena per haver tornat del seu país, quan va marxar tot i que el club li havia recomanat el contrari. En aquest sentit, el nord-americà va explicar que «estic encantat, ha estat un bon entrenament».

«Després de dos mesos i mig sense entrenar vaig acabar molt cansat però content amb les sensacions de sempre amb el bàsquet, va ser una mica estrany i fins i tot nou», explicava, afegint que «feia molts dies, però estic content d’estar aquí, treballant».

Per una altra banda, quant a la seva decisió de marxar, l’aler va considerar que «he estat nerviós amb el primer contacte amb la pilota, de tornar a la pista i veure què passava». «Potser hi havia una mica d’ansietat i tot però només va ser el primer dia», remarcava i destacava que «no ha estat fàcil mentalment, estava lluny de casa i de la família, a moltes hores dels Estats Units». «Anava a dormir tard, van ser dies durs però a la vegada, van ser bons per aprendre», assenyalava. Així mateix, va manifestar que «han estat dies per madurar, sense cap mena de dubte». «Ara sembla que ja tinc l’energia dels entrenaments i la cosa ja està millor», concloïa.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT