PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’AFA creu que els protocols no compleixen uns mínims sanitaris

L’entitat es mostra crítica amb la decisió de tornar a entrenar sense haver fet els tests de coronavirus

Per Miquel López-Egea

Un operari de la FAF a la Borda Mateu.
Un operari de la FAF a la Borda Mateu. | FAF

L’Associació de Futbolistes Andorrans (AFA) no està d’acord amb els protocols aprovats per la Federació Andorrana de Futbol (FAF) i el Govern, i amb com s’ha plantejat el retorn de la competició. En aquest sentit, tal com va explicar Xavi Andorrà, membre de la junta directiva de l’entitat, «de manera formal, la FAF no ens ha dit res perquè continua sense reconèixer-nos». «Pel que fa al retorn dels entrenaments, nosaltres ho hem dit sempre: el que faci cada jugador és decisió pròpia, siguin afiliats o no, però nosaltres opinem que el protocol de la FAF no s’acaba d’ajustar sanitàriament al que s’entén com a mínims, però cadascú farà el que considera», va manifestar.

Per la seva part, el president de l’AFA, Ilde Lima, també es va mostrar contundent a Twitter on va contestar una piulada del jugador Javi Rosa, del SD Tarazona de la Tercera Divisió espanyola, en la qual afirmava que s’hauria de passar un test de coronavirus i un reconeixement mèdic abans de tornar als entrenaments. «Això és el que s’hauria de fer abans de reprendre els entrenaments després de 14 setmanes i amb jugadors forans que no s’han fet cap test, i no començar a lo loco», va subratllar, demanant «seny» i fer les coses bé. Així, a l’hora del tancament d’aquesta edició, l’AFA encara no s’havia pronunciat oficialment després de l’anunci de la FAF de tornar als entrenaments. Per tant, l’entitat estava estudiant les mesures a prendre respecte a la decisió de reprendre els entrenaments sense saber si es competirà. Cal recordar que també afirmen que el fet de no poder preparar-se amb els jugadors que viuen fora del país, adultera la competició.

El retorn

Tots els equips ja tenen els seus horaris per entrenar i les mesures pertinents, de manera que no es creuen entre ells al camp. Primer han de desinfectar-se les mans i el calçat i després s’han de prendre la temperatura. No podem utilitzar el vestidor i tenen el material degudament desinfectat, a més, no poden entrenar en grups de més de quatre persones. En aquest context, el jugador de la UE Engordany, Marc Ferré, va comentar que «de cara a l’exterior i a la gent de fora del país, es veu com s’ha reprès l’activitat». «Des de fora, es veu com un pas molt encertat i cap endavant. La situació a Andorra és diferent de la d’Europa o de la resta del món perquè hem passat totes les fases de manera molt estricta i conscient», comentava en declaracions a la FAF. Per la seva banda, el jugador de la UE Santa Coloma, Jordi Rubio, va assegurar que «tornar a veure els companys és il·lusionant» però que «no deixa d’haver-hi algun neguit». «No podem entrenar tots junts, que és el que és el futbol, ho fem com poem», afegia.

L’Ordino, en problemes

Un dels equips de la lliga, l’FC Ordino, està en seriosos problemes. Els jugadors no cobren des que va esclatar la pandèmia i aquest dimecres, que havien d’entrenar a les 22.15 hores, cap jugador es va presentar al camp, després de no haver obtingut cap notícia per part de la directiva. Tot i això, els jugadors estan convocats a una reunió aquest diumenge en la qual se sabrà el futur del club i, sobretot, si cobren. 

Així mateix, el CE Carroi també podria tenir algun problema, ja que tenen un grup de jugadors vivint a la Seu d’Urgell. Malgrat això, poden comptar amb els jugadors del filial per poder entrenar, de manera que poden arribar als 18 efectius. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT