PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El MoraBanc estudia fitxar algun reforç encara que és complicat

La baixa de Diagne farà que els tricolors hagin d’intentar reforçar-se i comptar amb més jugadors del filial

Per Miquel López-Egea

El MoraBanc Andorra s’entrena abans de la Fase Final al Poliesportiu, aquest dissabte.
El MoraBanc Andorra s’entrena abans de la Fase Final al Poliesportiu, aquest dissabte. | BCA

Després de conèixer que Moussa Diagne no podrà jugar la fase final de la Lliga Endesa, el MoraBanc Andorra està estudiant l’opció de fer alguna incorporació per reforçar-se, encara que segons van indicar des del club «és molt complicat pel tema sanitari» però van reconèixer que en el cas de fitxar, o fins i tot, de recuperar algun jugador, com és lògic, se sabrà «aviat», ja que l’equip ha de viatjar aquesta setmana a València.

En aquest sentit, el club va comunicar dissabte que el pivot senegalès no jugarà la fase final que se celebrarà del 17 al 30 de juny a causa de les seves molèsties a la cama esquerra: «Les proves realitzades aquesta setmana aconsellen aturar-lo perquè les molèsties a la seva cama esquerra no derivin en una fractura d’estrés», van informar. Aquest és un cop dur per al club del Principat, ja que és una peça molt important per al club i en especial pel joc interior d’Ibon Navarro.

La nova normativa permet fer dues incorporacions i canvis fins dues hores abans dels partits

Tot i això, el mateix entrenador va reconèixer en una entrevista a EL PERIÒDIC abans de saber si es jugaria la fase que «una de les coses que ens fa sentir més orgullosos és veure com l’equip ha sobreviscut sense Diagne dos mesos en un període on ens jugàvem entrar a la Copa i vam haver de reinventar-nos sense temps per canviar». «Vam patir derrotes dures on l’equip no va poder competir perquè tampoc teníem a jugadors com Tyson Pérez o Bandja Sy, però vam poder modificar el sistema sense els nostres quatres. El gran mèrit del MoraBanc va ser ficar-se en Copa sense l’únic jugador indispensable de la plantilla», va subratllar.

En aquest sentit, Diagne va jugar un total de 15 partits amb una mitjana d’11,5 punts en 21 minuts, sumant 6,1 rebots i 16 de valoració. Les bones xifres, fins i tot, el van arribar a situar fa unes setmanes com a futur jugador del Baskònia.

Per altra banda, el MoraBanc podria tenir més problemes en el seu joc interior perquè Dejan Musli també té algunes molèsties, però el club encara no ha emès cap comunicat al respecte. Per tant, tot això implicarà que els del Principat comptin amb dos jugadors de la casa: Alexis i Hugo Bartolomé. El primer va entrenar i tenir minuts amb el primer equip, però jugava amb el filial a EBA mentre que el segon estava cedit a l’Iraurgi de LEB plata.

Noves normes a l’ACB

El MoraBanc, per tant, es pot veure beneficiat de les noves normes de la Lliga Endesa. Les especials circumstàncies d’aquesta competició van implicar que l’ACB hagi decidit la possibilitat d’alterar el seu estricte reglament d’altes i baixes i d’una banda, es permetrà l’arribada de reforços als equips abans de l’inici de la fase i també es permetran fer canvis en les plantilles actives de cada partit. La primera opció pot suposar una alenada d’aire fresc als andorrans mentre que la segona norma, claríssimament beneficiarà a les plantilles potents i extenses, com les del Barça o el Reial Madrid,

Per tant, segons la nova normativa hi haurà l’opció de permetre un màxim de dues incorporacions de jugadors no inscrits prèviament aquesta temporada o que hagin estat donats de baixa en la competició per un altre club abans del 28 de febrer.

A més, fins dues hores abans de cada partit, tant a la fase de grups com a les semifinals i a la final, es podran donar d’alta les noves incorporacions i a jugadors que hagin estat inscrits pel mateix club a l’ACB aquesta mateixa temporada, sempre que no se superi el límit màxim de 22 altes i baixes fixat per a tota la campanya. Per tant, fins i tot, podria tornar algun ‘temporer’. 

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT