PUBLICITAT

Andorra la Vella

El coronavirus redueix les partides de les entitats esportives un 18%

L’FC Andorra recupera la subvenció per a la seva base i el Govern premia el projecte de Vicky Jiménez

Per Miquel López-Egea

Sílvia Riva i Justo Ruiz.
Sílvia Riva i Justo Ruiz. | SFGA/JAViladot

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, i el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, van presentar ahir les subvencions corresponents a l’exercici 2020 a les entitats esportives, al Comitè Olímpic Andorrà (COA), a les federacions i altres entitats. 
D’aquesta manera, el Govern repartirà un total de 2.914.364,47 euros entre les 35 entitats, de manera que suposa un total de 514.000 euros menys del previst, xifra que entre les entitats i el Govern es va decidir que anés a la lluita contra la Covid-19. Aquests diners, per tant, es generen a partir de les competicions anul·lades per l’emergència sanitària. 

La partida pressupostària era 3.428.206,77, suposant un 1,1% més en comparació amb l’any anterior. Tot i això, finalment, les federacions han vist reduïdes el seu pressupost  una mitjana del 18%. «Amb aquestes adjudicacions es manté el compromís amb l’esport del país tot i la situació generada per la Covid-19», va assenyalar Riva, que va recordar que «el món de l’esport ha mostrat la seva cara més solidària durant aquesta pandèmia, alliberant partides i fent accions solidàries». «Nosaltres parlaríem d’una partida pressupostària que anava per sota de la de l’any 2018 però per sobre de la del 2019 però el coronavirus ha trasbalsat la situació», afegia Ruiz, recordant que «la borsa solidària ha demostrat la predisposició de tot el món de l’esport andorrà, dels esportistes, de les entitats i de gent del món priva, demostrant que el món de l’esport és de primera necessitat».

Un dels grans beneficiats de la subvenció serà l’FC Andorra, que rebrà 55.192 euros que aniran destinats al projecte del filial i de la base de l’entitat. D’aquesta manera, el club recupera una part de la seva partida, ja que l’any passat es va quedar sense. La Federació Andorrana de Tenis també veurà incrementada la seva adjudicació un 58%. La decisió es deu al fet que part dels seus fons aniran atorgats al projecte esportiu de la jove andorrana Vicky Jiménez, que el passat gener va aconseguir la fita més important de la història de l’esport: guanyant l’Open d’Austràlia junior. Així, Jiménez rebrà 75.000 euros per la seva carrera.

Per un altre costat, hi ha set federacions que mantindran la seva prestació, ja que segons va considerar el Govern, «la seva activitat no s’ha vist afectada per la pandèmia». Aquestes són el VPC Andorra, la Federació Andorrana de Muntanyisme, la Federació Andorrana de Patinatge, la Federació andorrana de Canoa-Caiac, la Federació Andorrana d’Handbol, la Federació Andorrana d’Hípica i la Federació Andorrana de Golf.

Per altra banda, cal recordar que les subvencions ara atorgades són en primera convocatòria, i per tant, es reserva una segona convocatòria per a nous projectes federatius, per aquells que tornin a disposar de data en el calendari o per aquelles federacions que no han presentat projecte com ara la Federació Andorrana de Petanca, la Federació Andorrana de Tir o el COA, reservant una partida de 188.842 euros. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT