PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

'Tunde' reforçarà el MoraBanc a la fase final de l’ACB

Després de la baixa de Moussa Diagne

Per Miquel López-Egea

'Tunde'
'Tunde' | Real Betis Energía Plus

El MoraBanc Andorra ha anunciat avui el substitut per al lesionat Moussa Diagne. Es tracta del pivot de Sierra Leone, Babatunde Tunde Olumuyiwa. El pivot, de 2,05 metres i 28 anys, arriba per reforçar l’equip dirigit per Ibon Navarro de cara a la Fase Final de la Lliga Endesa que es disputa a València del 17 al 30 de juny.

Tunde arriba procedent del B the Travel Band Mallorca Palma de Leb Or i ja es troba a Andorra després de donar negatiu en els controls de PCR i per tant, avui a les 15.00 hores, viatjarà amb els seus companys a València.

En aquest sentit, el General Manager del MoraBanc, Francesc Solana, ha comentat que «és un jugador amb molt bon físic, molt bon rebotejador i amb molta energia» i ha destacat que «pensem que ens pot ajudar força en aquest torneig final».

El nou fitxatge dels andorrans es va formar al South Carolina Upstate de l’NCAA i també va passar per la LEB Plata, amb l’Albacete, on va destacar amb un total d’11,2 punts, 6,8 rebots i 15,4 de valoració. Després va militar dues temporades a Leb Or amb el Clavijo i abans d’arribar a Palma, va aconseguir l’ascens a l’ACB amb el Reial Betis, marcant 3,9 punts i capturant quatre rebots. Amb els balears, el curs passat i a les ordres de Félix Alonso, va anotar 4,2 punts, va capturar 6,5 rebots i va valorar 8,7 en 17,56 minuts per matx. Per tant, en ser un jugador molt físic i defensiu, ajudarà en el joc interior, ja que Dejan Musli pot ser que no hi sigui  en els primers partits mentre que  Tyson Pérez s’ha trobat amb algunes molèsties musculars.

En aquest context, en roda de premsa, l’entrenador del MoraBanc, Ibon Navarro, ha explicat que «el fitxatge és la millor notícia que podíem tenir: un jugador que ens dona precisament el que trobarem a faltar: defensa, rebot, energia i la intensitat amb la qual estem acostumats amb Moussa». «No té experiència a l’ACB però té molta gana i un desig de mostrar-se i demostrar que pot jugar, el club s’ha mogut espectacularment». «Entre tots l’ajudarem perquè ell ens ajudi la pròxima setmana», afegia.

Pel que fa a la situació de l’equip,  ha comentat que «les sensacions eren millors fa deu dies, amb un bon feeling en l’aspecte físic i mental, i bon ritme» però «està clar que els problemes que hem tingut amb Musli, Moussa i Tyson, per la feina del dia a dia, ha estat un problema, sabem que seran deu dies amb molta exigència. Especialment en l’aspecte físic, no arribem en les millors condicions si ens comparem amb com estàvem». «Estem amb un bon ritme i mentalitat, a més tenim el desig de competir i d’aprofitar l’oportunitat, és a dir, guanyar una lliga que es resol en 15 dies», afegia, recordant que «amb els problemes que hem tingut, la situació no és la mateixa, però tenim la il·lusió de fer un bon paper i competir, encara que és imprevisible per a tots els equips».

Quant a l’aspecte tàctic, ha afirmat que «jugadors que no estan acostumats, hauran de jugar per l’interior, tot i que tindrem ajuda, ja ho vam fer al desembre. Ens hem de reinventar, fer coses diferents i canviar la mentalitat». «L’equip se sap ajustar a la situació, ho ha demostrat i per això, tenim esperança», assenyalava, recordant que «en aquesta il·lusió, si guanyes, mantens la bona línia  però si perds, només et queda una bala». «És una competició totalment nova i no tenim cap referència de cop pot ser», assegurava.

Per un altre costat, ha considerat que «no sé ni tinc cap idea de quin bàsquet veurem, de fet, ningú ho sap, però ens agradaria molt fer el bàsquet que hem fet fins ara, és una incògnita molt gran perquè les sensacions són molt bones, però no tenim cap partit per fer un diagnòstic».

El Govern acomiada el MoraBanc abans de la fase final

El cap de Govern, Xavier Espot, va enviar un missatge d’agraïment als jugadors en una visita al Poliesportiu abans de marxar a València. «Hi ha sectors que han vist truncades les seves expectatives i vida quotidiana, com és el cas dels esportistes professionals», va comentar i va assegurar que «del vostre esforç depèn el renom del nostre país». «Estic convençut que deixareu el nom d’Andorra ben alt», sentenciava.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT