PUBLICITAT

Torralba aposta per recuperar els valors davant la crisi del coronavirus

El copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, va tenir un record per tots els qui més han patit en aquesta pandèmia

Per El Periòdic

L'arquebisbe d'Urgell i copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, durant la seva intervenció la a Càtedra de Pensament Cristià./ Bisbat d'Urgell
L'arquebisbe d'Urgell i copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, durant la seva intervenció la a Càtedra de Pensament Cristià./ Bisbat d'Urgell

 

La 17a edició de la Càtedra de Pensament Cristià del Bisbat d’Urgell s’ha celebrat enguany de manera telemàtica a través del canal YouTube del Bisbat d’Urgell, i amb el director de la càtedra i professor a les facultats de filosofia i teologia de Catalunya i a la Ramon Llull, Francesc Torralba, com a ponent principal. L'expert ha parlat, aquest dijous al vespre, de 'La crisi com oportunitat: valors per afrontar-la', i ha apostat per recuperar "els valors de la gratitud i la ductilitat, fer-nos conscients de la interdependència i de la fragilitat de les persones".

L’arquebisbe d’Urgell i copríncep  episcopal, Joan-Enric Vives, va introduir l’acte, i va aprofitar les paraules inicials per tenir un record per tots els qui més han patit en aquesta pandèmia; i també va agrair l’esforç i el treball de totes les persones que han atès els malalts, i que han fet que es poguessin mantenir els serveis essencials.

Torralba va iniciar la seva reflexió posant en valor el concepte 'crisi' com un trencament, la majoria de les vegades vingut de fora, que és un moment idoni per replantejar-nos els nostres valors i que ens permet aprendre. Torralba va intentar sintetitzar l’actual crisi amb cinc paraules: incertesa, vulnerabilitat, complexitat, interdependència i volatilitat.

Pel que fa a la incertesa va explicar que la pandèmia ens ha parat, ens ha fet canviar i cancel·lar els nostres plans, agendes, activitats i això ha generat en nosaltres incertesa. Davant aquest fet, va dir, hem d’intentar viure la virtut o valor de la humilitat. Quant a la vulnerabilitat va exposar que un virus ens fa adonar de la fragilitat de la nostra vida i de la nostra incapacitat de respondre malgrat els nostres avenços tecnològics i científics. També va exposar que la crisi actual ens fa descobrir la complexitat del nostre món que s’oposa a les solucions fàcils i superficials. Va defensar la interdependència, a tots els nivells, econòmic, social, sanitari, polític... I quant a la volatilitat va dir que la pandèmia ens posa de manifest que tot és volàtil i hem de ser dinàmics.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT