PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Alerta per les altes temperatures i el risc d’incendi a Andorra

En els propers dies les temperatures pujaran, fins a assolir màximes de 34ºC

Per Gerard Castillo Miralles

Mapa del risc d'incendis.
Mapa del risc d'incendis. | Bombers

Aquest cap de setmana passat, les temperatures a tot el territori andorrà van descendir notablement, però això no significa que ho facin de forma definitiva. Segons el Servei Meteorològic Nacional, les temperatures dels pròxims dies se situaran per sobre dels 30ºC, fins a assolir, previsiblement, els 34 graus el divendres vinent a Andorra la Vella. 

Tot i el descens, segons el mateix servei, una dorsal càlida s’instal·larà sobre la península en els propers dies. Això aportarà estabilitat en el temps, que serà majoritàriament assolellat, però també farà remuntar els termòmetres. 

Davant aquest escenari, els Bombers d’Andorra han alertat que «tot i que la tendència és que vagi a la baixa, seguim en situació de perill molt alt d’incendi a la zona sud, perill alt al fons de les valls de les Parròquies altes i moderat al Nord». Amb tot això, tant els bombers com Protecció Cívil han apel·lat a la responsabilitat de la ciutadania per tal d’evitar incendis. «Prudència i precaució en les vostres activitats: la majoria d’incendis s’ocasionen per culpa d’un descuit humà», han advertit. En aquest sentit, alerten  de la necessitat d’extremar precaucions, evitar sortir al carrer durant les hores de major incidència del sol, migdia i primera hora de la tarda, hidratar-se bé i tenir cura de la gent gran i els col·lectius vulnerables. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT